ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για τους υποψήφιους

Πανελλήνιες 2015: Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για τους υποψήφιους

Η αγωνία υποψηφίων και γονιών «χτυπάει» κόκκινο καθώς πλησιάζει η ημερομηνία ανάρτησης των βαθμών των Πανελληνίων Εξετάσεων 2015, στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της χώρας.

Ήδη από χθες Δευτέρα (15/6) οι υποψήφιοι των Πανελληνίων πηγαίνουν στα Λύκειά τους και παραλαμβάνουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας, με τον οποίο θα υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, κάτι που πρέπει να έχουν ολοκληρώσει έως τις αρχές Ιουλίου.

Δείτε ΕΔΩ το μηχανογραφικό των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β')

Δείτε ΕΔΩ το μηχανογραφικό ΕΠΑΛ

Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου ενώ δηλαδή οι υποψήφιοι θα βρίσκονται στη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Όσο για τις βάσεις, στις οποίες αναμένεται να σημειωθεί πτώση για τις μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές έως 1.000 μόρια, θα ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Τα θέματα των Μαθηματικών και της Φυσικής Κατεύθυνσης που ήταν υψηλής δυσκολίας, αναμένεται να ρίξουν τις βάσεις στο 2ο και 4ο πεδίο.

Δύο ακόμα παράγοντες που θα επηρεάσουν την κίνηση των βάσεων είναι, ο αριθμός των υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων και η σχέση ζήτησης - προσφοράς θέσεων, δηλαδή ο αριθμός των υποψηφίων που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις «σχολές κύρους» ή στις «σχολές περιορισμένης ζήτησης» και οι προσφερόμενες θέσεις στις παραπάνω σχολές.

Σχετικές ειδήσεις