ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2015: Πόσοι υποψήφιοι αρίστευσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Βάσεις 2015: Πόσοι υποψήφιοι αρίστευσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων έδωσε σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου το υπουργείο Παιδείας, καθώς λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ανακοίνωσε τις βαθμολογίες.

Πόσοι οι υποψήφιοι, όμως, σκόραραν υψηλές αποδόσεις και σε ποια μαθήματα παρουσιάζεται μέσος όρος απόδοσης 0-10.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε όλα τα μαθήματα ανά Κατεύθυνση για τις Πανελλήνιες 2015.

Πάντως από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι μόλις 162 υποψήφιοι (σε ποσοστό 0,51) έγραψαν μεταξύ 19-20 στη Θεωρητική Κατεύθυνση, μόλις 223 στη Θετική σε όλα τα μαθήματα, 13 στην Τεχνολογική (Τεχνολογίας και Παραγωγής) και 183 στην Τεχνολογική και τον τομέα (Πληροφορικής Υπηρεσιών).

Το χαμηλότερο ποσοστό αριστούχων όλων των εποχών σημειώθηκε στα Αρχαία της Θεωρητικής Κατεύθυνσης (0, 95%) , ενώ το αμέσως υψηλότερο ήταν 1,70% το 2013. Αυτό αναμένεται να ρίξει δραματικά τις βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως Νομικές και Φιλολογίες.

Σφαγή και στη Φυσική και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και είναι ενδεικτικό ότι στην πολυπληθέστερη Τεχνολογική Κατεύθυνση, το ποσοστό των αριστούχων ήταν 1,3% και 1,25%, αντίστοιχα. Αποτέλεσμα είναι να αναμένεται πτώση στις σχολές των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, όπως Φυσικομαθηματικές και Πολυτεχνεία.

Οι τρεις επιλογές για τη δεύτερη ευκαιρία

Οι φετινοί υποψήφιοι θα έχουν και μια δεύτερη ευκαιρία για να εισαχθούν του χρόνου στις σχολές που επιθυμούν, μέσω τριών διαφορετικών τρόπων: Να εξεταστούν εκ νέου στα 6 μαθήματα που διαγωνίστηκαν φέτος (μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις με μικρότερη σε όγκο εξεταστέα ύλη, καθώς έχει ελαφρυνθεί σημαντικά για του χρόνου) ή να διαγωνιστούν στα 4 μαθήματα του νέου συστήματος που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από του χρόνου ή να διεκδικήσουν με τις φετινές τους βαθμολογίες μια θέση από το ειδικό ποσοστό του 10% το οποίο διατηρείται.

Σχετικές ειδήσεις