ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλαδικές 2015: Μέχρι αύριο (17/07) η υποβολή των μηχανογραφικών

Πανελλαδικές 2015: Μέχρι αύριο (17/07) η υποβολή των μηχανογραφικών

Μέχρι και αύριο, Παρασκευή (17/07) θα μπορούν οι μαθητές να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, καθώς εκπνέει η παράταση που είχε δοθεί εξαιτίας του δημοψηφίσματος (05/07).

Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας και τον 8ψήφιο κωδικό των εξετάσεων και επισκεπτόμενος τη διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr/, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να βρει τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, το έντυπο με τις οδηγίες του και το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αστάθμητοι παράγοντες, όπως το κλείσιμο των τραπεζών, δημιουργούν νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά στις επιλογές των υποψηφίων. Αρκετές οικογένειες, για παράδειγμα, δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά τη συντήρηση ενός μαθητή που θα επέλεγε σπουδές σε μια άλλη πόλη από αυτή που ζει.

Σε ό,τι αφορά στις βάσεις, αναμένεται μεγάλη πτώση σε δημοφιλείς σχολές, αλλά και σε κάποιες σχολές της περιφέρειας. Η δυσκολία των θεμάτων θα επιφέρει μεγάλη πτώση των βάσεων στις ιατρικές, τις νομικές και τις πολυτεχνικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να καταγραφεί στις σχολές του πρώτου πεδίου, ενώ μικρότερη θα είναι στα υπόλοιπα πεδία.

Από την άλλη πλευρά, στις χαμηλόβαθμες σχολές (11.000 με 13.000 μόρια) της τεχνολογικής και της θετικής κατεύθυνσης, το πιθανότερο είναι ότι θα καταγραφεί μικρή άνοδος.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων:

Η Ιατρική Αθήνας θα κινηθεί ανάμεσα στα 19.000 και τα 19.050 μόρια

Η Νομική Αθήνας θα κινηθεί περί τα 18.500

Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΕΜΠ γύρω στα 18.500 μόρια

Η Ιατρική Αλεξανδρούπολης γύρω στα 18.070 μόρια.

Σχετικές ειδήσεις