ΠΑΙΔΕΙΑ

Μέχρι τις 7 Αυγούστου οι αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς

Μέχρι τις 7 Αυγούστου οι αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς

Από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Σύμφωνα με την εγκύκλο του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, που αφορά τους υποψήφιους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016 (ΑΔΑ 69Ε3465ΦΘ3-Ε9Ι), οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν την σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο χρονικό διάστημα 27/7-7/8.

Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό και σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εγκύκλιος κινείται στο θεσμικό πλαίσιο της νομοθετικής ρύθμισης του Ανδρ. Λοβέρδου και όχι με βάση τις νομοθετικές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Αυτό, διότι, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας σε συνάντησή του την Παρασκευή με τη ΔΟΕ, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου οι σχετικές διαδικασίες, και δεν υπάρχει άνεση χρόνου ώστε να περιμένει η ηγεσία του υπουργείου την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η σχετική εγκύκλιος έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια (https://diavgeia.gov.gr).

Ρoή Ειδήσεων