ΠΑΙΔΕΙΑ

Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο DEREE

Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο DEREE

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει οργανισμούς που έχουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και που προβλέπεται να προσφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων» με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών για τις νεότερες γενιές στην Ελλάδα, το ΙΣΝ υποστηρίζει με δωρεά το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο DEREE – The American College of Greece.

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που επιθυμούν να σπουδάσουν παράλληλα στο DEREE και να αποκτήσουν μία υποειδίκευση, παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα σπουδών 6-7 μαθημάτων συγκεκριμένου ακαδημαϊκού πεδίου.

Χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το ήδη επιτυχημένο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του DEREE θα ενισχυθεί σημαντικά, προσφέροντας σε περισσότερους φοιτητές τη δυνατότητα να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις και να προετοιμαστούν κατάλληλα για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Το Πρόγραμμα, που θα διαρκέσει έως το 2018, θα υποστηριχθεί για δεύτερη ακαδημαϊκή χρονιά φέτος, προσφέροντας σε αριστούχους φοιτητές υποτροφίες που καλύπτουν – σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας - ένα σημαντικό μέρος των διδάκτρων.

Τα προνόμια του Προγράμματος Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο DEREE θα προσφέρει στους υποτρόφους μοναδικές ακαδημαϊκές δυνατότητες και πρόσβαση σε ευκαιρίες καριέρας εντός και εκτός Ελλάδας:

• Εξοικείωση με το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα (ενεργή συμμετοχή των φοιτητών στο μάθημα, ομαδικές εργασίες και έρευνα, υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά προγράμματα και πλήθος δραστηριοτήτων)

• Βελτίωση της ικανότητας χειρισμού της αγγλικής γλώσσας (όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά)

• Πρόσβαση σε ακαδημαϊκό προσωπικό υψηλού επιστημονικού επιπέδου που προσφέρει άρτια ακαδημαϊκή καθοδήγηση

• Σπουδές σε ένα διεθνές περιβάλλον: Σπουδές στο εξωτερικό: Πρόγραμμα «ανταλλαγής» φοιτητών με συνεργαζόμενα πανεπιστήμια του εξωτερικού “Realtime” διαπανεπιστημιακές διαλέξεις: Φοιτητές του DEREE και πανεπιστημίων του εξωτερικού παρακολουθούν το ίδιο μάθημα μέσω εξελιγμένων ψηφιακών προγραμμάτων e-learning
Πρακτική άσκηση στο εξωτερικό: Φοιτητές του DEREE αποκτούν σημαντική επαγγελματική εμπειρία, δουλεύοντας σε πολυεθνικές εταιρείες εκτός Ελλάδας.

• Υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού:

Συμβουλευτική για τη σωστή επιλογή μεταπτυχιακού προγράμματος ή/και επαγγελματικού κλάδου , βοήθεια στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος, προετοιμασία για επαγγελματικές συνεντεύξεις
Συμμετοχή σε επαγγελματικές εκθέσεις και business events. Πρόσβαση σε αγγελίες για εργασία μερικής ή ολικής απασχόλησης μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Career Services και των social media.
Πρόσβαση σε ένα ισχυρό δίκτυο αποφοίτων, που μετρά πάνω από 40.000 μέλη σε όλο τον κόσμο

Όροι και Προϋποθέσεις Υποτροφιών

Οι υποψήφιοι για το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», θα πρέπει να:
• είναι εγγεγραμμένοι σε σχολές ή τμήματα των ελληνικών δημόσιων ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ
• έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο εξάμηνα σε σχολή ή τμήμα των ελληνικών δημόσιων ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ με μέσο όρο βαθμολογίας 7,5/10 (ή 7/10 για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)
• έχουν Βαθμό Απολυτηρίου Λυκείου ίσο ή μεγαλύτερο από 17/20

Οι υποψήφιοι για το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» μπορούν να λάβουν επιπλέον ακαδημαϊκή υποτροφία από το DEREE, η οποία καλύπτει το 25%-50% των διδάκτρων ανάλογα με τον βαθμό Απολυτηρίου Λυκείου του υποψηφίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Επιλογής Νέων Σπουδαστών του DEREE – The American College of Greece.
Τηλ. 210 600 9800
E-mail: admissions@acg.edu
www.acg.edu/snf

Σχετικές ειδήσεις