ΠΑΙΔΕΙΑ

Καλλιόπη Ροδοπούλου: Η ΑΚΜΗ είναι το πρώτο ΙΕΚ σε ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης αποφοίτων

Καλλιόπη Ροδοπούλου: Η ΑΚΜΗ είναι το πρώτο ΙΕΚ σε ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης αποφοίτων

Τα πλεονεκτήματα και τις παροχές που έχουν οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ εξηγεί η κυρία Καλλιόπη Ροδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος των ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Η κυρία Ροδοπούλου αναφέρεται στις καινοτομίες του Ομίλου και στις προοπτικές που ανοίγουν για όσους επιλέξουν να φοιτήσουν στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ., ενώ εστιάζει στο γεγονός πως το κύριο μέλημα είναι η υποστήριξη των σπουδαστών σε όλα τα επίπεδα.

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

Σε μια εποχή πολύ υψηλού ανταγωνισμού γιατί θα επέλεγε ένας σπουδαστής να φοιτήσει σε κάποιο τμήμα ΙΕΚ ΑΚΜΗ;

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ, στα 40 χρόνια της ηγετικής του πορείας στον χώρο της Εκπαίδευσης, αποτελεί σύμβολο πρωτοπορίας και καινοτομίας για τον κάθε σπουδαστή. Έχει πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη κτιριακή επένδυση ενώ έχει βραβευθεί ως 1 από τα 7 καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης! Η ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό ΙΕΚ με συνεχείς διεθνείς βραβεύσεις Εκπαιδευτικής Υπεροχής. Οι εγγραφές για τα νέα τμήματα του Οκτωβρίου έχουν ξεκινήσει! Ο σπουδαστής που κάνει έρευνα για τις σπουδές και κατά συνέπεια για το μέλλον του, καλό θα ήταν να επιλέξει με γνώμονα το επίπεδο σπουδών και αξιολόγησης, το ακαδημαϊκό προσωπικό, τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τα εργαστήρια, τις προοπτικές για την επαγγελματική του αποκατάσταση, τα επιπλέον διεθνή διπλώματα και πιστοποιήσεις που παρέχει η σχολή στους σπουδαστές και τα επιπλέον προνόμια που εξασφαλίζει με την εγγραφή του. Τέλος, μόνο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα συναντήσει 3 ζώνες ωραρίου, για να επιλέξει αυτή που του ταιριάζει σύμφωνα με τις ανάγκες και την καθημερινότητά του.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει εγκαινιάσει μόνιμες συνεργασίες με Ελληνικά Πανεπιστήμια καθώς και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του Εξωτερικού. Ποια είναι τα οφέλη που προκύπτουν από τη συνεργασία αυτή για το πρόγραμμα μαθημάτων;

Είναι χαρά μας που το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την πρώτη επιλογή αξιόλογων φορέων εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και τον ιδανικό συνεργάτη για την «εξαγωγή» προγραμμάτων σπουδών, τα οποία είναι στοχευμένα και απόλυτα προσανατολισμένα στην Ελληνική αγορά, τις ιδιαιτερότητες και τις τρέχουσες ανάγκες της. Απώτερος στόχος των στρατηγικών εκπαιδευτικών μας συνεργασιών, είναι η δημιουργία υγιούς ανταγωνισμού και ενός περιβάλλοντος αριστείας και υψηλής ποιότητας, το οποίο θα έχει θετικά αποτελέσματα στους σπουδαστές, τους αποφοίτους μας αλλά και σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Παρέχουμε ουσιαστική παιδεία με διεθνείς προδιαγραφές. Με άλλα λόγια, επιδίωξη μας είναι να δημιουργούμε τον επαγγελματία του 2020, ο οποίος θα έχει όλα εκείνα τα εφόδια για να σταθεί στην απαιτητική αγορά εργασίας και να κυνηγήσει κάθε του όνειρο.

Τι προσφέρει επιπλέον των μαθημάτων το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στους σπουδαστές του;

Κύριο μέλημά μας, αποτελεί η υποστήριξη των σπουδαστών μας σε όλα τα επίπεδα. Είτε ζουν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή στην περιφέρεια, έχουμε εξασφαλίσει έναν ολόκληρο μηχανισμό υποστήριξης γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. Υπεύθυνοι Τομέων, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, e- Γραμματεία, Γραφείο Συμβουλευτικής, Γραφείο Σταδιοδρομίας & Διασύνδεσης παραμένουν δίπλα στον νέο, σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του αλλά και στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Όσο για τους νέους που προέρχονται από την επαρχία, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δεσμεύεται να τους βοηθήσει στην εύρεση νέας κατοικίας. Επιπλέον, Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ξεκινάει η διανομή της AKMI BONUS CARD, μιας κάρτας που, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EYCA, προσφέρει μοναδικά προνόμια σε προϊόντα και υπηρεσίες, αποκλειστικά στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Οι σημαντικές εκπτώσεις δεν περιορίζονται στα σύνορα της Ελλάδας αλλά έχουν ισχύ σε 38 Ευρωπαϊκές χώρες.

Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι ειδικότητες που προσφέρουν καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης;

Η εξειδίκευση που προσφέρουν οι σπουδές στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να έχουν καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, καθώς η αγορά ζητά άτομα που έχουν αποκτήσει εξειδίκευση σε κάποιον τομέα. Μεταξύ των 81 σύγχρονων ειδικοτήτων που προσφέρει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, υπάρχουν κάποιες που ξεχωρίζουν στην προτίμηση των νέων. Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι εξής: βοηθός φυσικοθεραπείας, βοηθός βρεφονηπιοκόμων, τεχνικός κομμωτικής τέχνης, βοηθός φαρμακείου, τεχνικός μαγειρικής τέχνης, τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ, τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (πολυμέσα/webdesigner/ developer/ video games κ.ά.).
Εκτός όμως από τις παραπάνω ειδικότητες υπάρχουν και κάποιες άλλες οι οποίες χαρακτηρίζονται ανερχόμενες, καθώς η ζήτηση τους αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Πρόκειται για ειδικότητες που σχετίζονται με τη διατροφή, τα τουριστικά, τεχνικές ειδικότητες όπως τεχνικοί μηχανοτρονικής κ.λπ.

Από την εμπειρία σας, πόσο συνεισφέρει το Γραφείο Σταδιοδρομίας στην επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών;

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί άλλη μία καινοτομία του Ομίλου στην προσπάθεια του να βρίσκεται πάντα δίπλα στους σπουδαστές. Πρόκειται για μια ζωντανή υπηρεσία που στοχεύει στην ενημέρωση και τη συμβουλευτική υποστήριξη μαθητών, σπουδαστών και αποφοίτων σε θέματα εκπαίδευσης, σχεδιασμού σταδιοδρομίας και επαγγελματικής αποκατάστασης στο δίκτυο των κορυφαίων εταιρειών ηγετών που συνεργάζεται η ΑΚΜΗ. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με έρευνα της ALCO για λογαριασμό του Ιδρύματος Μελετών Λαμπράκη, η ΑΚΜΗ είναι το πρώτο ΙΕΚ σε ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης αποφοίτων. Κάθε χρόνο διοργανώνουμε CAREER DAYS, όπου εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της αγοράς, φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας, για να γνωρίσουν από κοντά, σε προσωπική συνέντευξη, τους τελειόφοιτους σπουδαστές με σκοπό την άμεση πρόσληψη.

Τι σημαίνει για τους αποφοίτους του ΙΕΚ η πιστοποίηση από τον αναγνωρισμένο βρετανικό οργανισμό Pearson Assured;

Η ΑΚΜΗ είναι τo μοναδικό ΙΕΚ που εξασφαλίζει στους σπουδαστές της, την πιστοποίηση από τον διεθνώς αναγνωρισμένο βρετανικό οργανισμό Pearson Assured. Ο οργανισμός, προσφέρει επιπλέον ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα, που δίνουν τη δυνατότητα στους αποφοίτους να εργαστούν σε επιχειρήσεις της Ελλάδας και διεθνώς έχοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ένα ισχυρό δίπλωμα, στο βιογραφικό τους.

Πρόσφατα ο Όμιλος ΑΚΜΗ απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση "Innovation in Education". Θα μας πείτε δυο λόγια γι’ αυτή τη σημαντική βράβευση;

Το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση που μας απέδωσε πρόσφατα ο διεθνής φορέας PRAXISMMT, είναι το επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειας και επιδίωξης του Ομίλου, στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, εντός και εκτός διδακτικής ύλης, εκπαίδευσης που βασίζεται στις πλέον σύγχρονες και καινοτόμες βιωματικές μεθόδους και εργαλεία διδασκαλίας και αξιολόγησης. Με την διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ, αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα, κάνοντας χρήση αυτών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα. Μας τιμά ιδιαίτερα αυτός ο τίτλος.

Ποια είναι τα σχέδια του Ομίλου για το προσεχές διάστημα; Σκοπεύετε να κάνετε «άνοιγμα» σε νέους τομείς;

Βραχυπρόσθεσμος στόχος είναι να συνεχίσει η ανοδική πορεία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, να εδραιωθεί στη συνείδηση των νέων, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ηράκλειο Κρήτης και να συνεχίσουμε, με ακόμα μεγαλύτερη προσφορά στην εκπαίδευση, στους νέους.

Σχετικές ειδήσεις