ΠΑΙΔΕΙΑ

Φίλης: Διαχειρίσιμα τα κενά που καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Φίλης: Διαχειρίσιμα τα κενά που καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε σήμερα (19/10/2015) ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός μετά την συνάντηση: «Έχουμε μια εικόνα, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σύντομα και σε αλλαγές που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου, έτσι ώστε να μην υπάρχει ένα καθεστώς ευκαιριακών διορισμών αναπληρωτών κάθε χρόνο, αλλά θα προχωρήσουμε την προσπάθεια μας, την επόμενη χρονιά αναλόγως με τα δημόσια οικονομικά, να προχωρήσουμε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη προσλήψεις 14.000 αναπληρωτών, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων προσλήψεων που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ενώ αναμένεται, μέσα στην εβδομάδα, να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία.

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της έκανε λόγο για τουλάχιστον 2.000 κενά στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, τα οποία θα παραμείνουν ακάλυπτα ακόμη και μετά τις προσλήψεις στις οποίες θα προχωρήσει το υπουργείο. Το υπουργείο από την πλευρά του θεωρεί ότι τα κενά αυτά θεωρούνται διαχειρίσιμα.

Από την συζήτηση προέκυψε ότι το υπουργείο είναι ανοικτό σε διάλογο για να βρεθεί λύση στα λειτουργικά ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων, το σύστημα διορισμών και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, ενώ για τα ζητήματα συνταξιοδότησης και μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών, η ηγεσία του υπουργείου παρέπεμψε το συνδικαλιστικό όργανο στα καθ' ύλην αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Τέλος, αναφορικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης δήλωσε ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο μελετάται και για το οποίο θα υπάρξει σύντομα απόφαση από την κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις