ΠΑΙΔΕΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας για την Παιδεία

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας για την Παιδεία

Εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης κατέβηκαν στους δρόμους το πρωί της Δευτέρας (2/11) απαιτώντας να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία.

Η κινητοποίηση -την οποία διοργάνωσε ο Συντονιστικός Αγώνας Σχολείων Θεσσαλονίκης- πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, ξεκινώντας με συγκέντρωση των διαμαρτυρομένων στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Στη συνέχεια, οι μαθητές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Το νέο Λύκειό σας είναι μαγικό, μάθημα καινούριο είναι το κενό», πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, για να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

thessaloniki paideia1

Στο κείμενο - κάλεσμα των μαθητών σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις, τα μέλη του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων αναφέρουν, ότι «τα σχολεία μας δεν έχουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν, δεν έχουν καθηγητές- βιβλία- υποδομές- εργαστήρια».

Μεταξύ άλλων διεκδικούν το «υπουργείο και η Κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τώρα χρηματοδότηση, για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία», «να μην καταργούνται- συγχωνεύονται σχολεία και τμήματα», «να διασφαλιστεί δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές», και να εξασφαλιστεί ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.

Σχετικές ειδήσεις