ΠΑΙΔΕΙΑ

Φίλης: Η κοινωνία πρέπει να εμπιστευθεί το δημόσιο σχολείο

Φίλης: Η κοινωνία πρέπει να εμπιστευθεί το δημόσιο σχολείο

Έκκληση προς τους πολίτες να εμπιστευθούν το δημόσιο σχολείο, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό», στο Star.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι το δημόσιο σχολείο είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας και τόνισε τον κίνδυνο που διατρέχει η κοινωνία στην περίπτωση συνέχειας της απαξίωσης του, ενώ επεσήμανε ότι η ηγεσία του υπουργείου είναι στο πλευρό των γονέων, των μαθητών και των δασκάλων.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα κενά στην εκπαίδευση, ο υπουργός επεσήμανε ότι οι προσλήψεις των αναπληρωτών φέτος θα είναι σε ποσοστό αυξημένες κατά 20% σε σχέση με πέρυσι και επανέλαβε ότι αναλόγως της εξέλιξης των δημοσιονομικών της χώρας, θα προχωρήσει, αν είναι δυνατόν και από του χρόνου, σε μόνιμους διορισμούς.

Επίσης, επέμεινε ότι θα μειωθεί ο αριθμός των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών και εξήγγειλε την δημιουργία επιτροπής υπηρεσιακών μεταβολών, ούτως ώστε μέχρι το Μάιο να γνωρίζει το υπουργείο πού είναι αποσπασμένοι οι εκπαιδευτικοί.

Σχετικές ειδήσεις