ΠΑΙΔΕΙΑ

Βόμβα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις: Προτάθηκε η κατάργηση των ειδικών μαθημάτων

Βόμβα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις: Προτάθηκε η κατάργηση των ειδικών μαθημάτων

Πρόταση για την κατάργηση των ειδικών μαθημάτων από τις Πανελλαδικές εξετάσεις έχει καταθέσει ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων, η οποία έχει σταλεί και στον υπουργό Παιδείας. Αν υλοποιηθεί θα ισχύσει από τις εξετάσεις του 2017.

Περαιτέρω αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις μελετάει το υπουργείο Παιδείας, μεταξύ των οποίων και η πρόταση για την κατάργηση των ειδικών μαθημάτων.

Οι προτεινόμενες περικοπές αφορούν τα τμήματα ξένων Φιλολογιών και τα Πολυτεχνικά τμήματα και κατατέθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων, ο οποίος κρίνει ότι θα ήταν ευπρόσδεκτο από την εκπαιδευτική κοινότητα να μειωθούν τα εξεταζόμενα μαθήματα και να λήξει η παρατεταμένη εξεταστική διαδικασία που υφίστανται κάθε χρόνο οι υποψήφιοι.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Έθνος», η πρόταση έχει σταλεί στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, προκειμένου να την εξετάσουν και μέχρι αύριο Παρασκευή να καταθέσουν τις απόψεις τους ώστε «σε επόμενο στάδιο να προβούμε σε περαιτέρω επαφή για την υλοποίηση τυχόν αλλαγών από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017» όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό έγγραφο.

Η πρόταση έχει σταλεί και στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη καθώς την τελική απόφαση θα τη λάβει η πολιτική ηγεσία.

Σχετικές ειδήσεις