ΠΑΙΔΕΙΑ

Αλαλούμ με την κατάργηση ή μη των Ειδικών μαθημάτων στις Πανελλαδικές!

Αλαλούμ με την κατάργηση ή μη των Ειδικών μαθημάτων στις Πανελλαδικές!

Άλλος σκέφτεται, άλλος προτείνει, άλλος αποφασίζει και ως φαίνεται ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη να αντιμετωπίσει με σεβασμό την αγωνία χιλιάδων μαθητών οι οποίοι εδώ και λίγες μέρες ζουν ένα νέο «σίριαλ» για το αν θα καταργηθεί ή όχι η εξέταση των Ειδικών μαθημάτων.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγκάστηκε να εκδόσει και ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσει την «άγνοια» (!) του για τις προθέσεις του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων (ΕΟΕ) περί κατάργησης των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων στις πανελλαδικές.

Λέει τώρα το υπουργείο Παιδείας: «Ο ΕΟΕ είναι μια ανεξάρτητη αρχή και η οποία πρωτοβουλία, ενέργεια ή δράση του –άρα και η συγκεκριμένη- δεν τελεί υπό τον προληπτικό έλεγχο του ΥΠΠΕΘ». Και προσθέτει: «Η ηγεσία του ΥΠΠΕΘ ούτε γνώριζε, ούτε, πολύ περισσότερο, υπέδειξε την ανάληψη τέτοιας πρωτοβουλίας».

Αντί με αυτήν την ανακοίνωση το υπουργείο να βάλει τάξη στην «αταξία» των διαρροών και των προθέσεων οποιουδήποτε επηρεάζει την μαθητική ζωή χιλιάδων νέων παιδιών, ενισχύει την αγωνία και με δεδομένο πως δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για το τι τελικά θα γίνει με τα ειδικά μαθήματα.
Διαρροές, πάντως, από το υπουργείο Παιδείας τις επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ, δεν υπάρχει σκέψη για κατάργηση τους.

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος την… «κρύβει»;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ, η πρόταση του ΕΟΕ όχι μόνον έχει σταλεί σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για να την εξετάσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους (με χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017), αλλά και στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Σ.σ., ποιος ξέρει μπορεί κάπου να… έπεσε και να μην την είδε κανείς.

Σχετικές ειδήσεις