ΠΑΙΔΕΙΑ

Πύργος: Πρώτο βραβείο για το 2ο Γενικό Λύκειο σε μαθητικό διαγωνισμό

Πύργος: Πρώτο βραβείο για το 2ο Γενικό Λύκειο σε μαθητικό διαγωνισμό

Το πρώτο βραβείο στον 2ο μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο «Η ιστορία του Σχολείου μου» απέσπασε το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου, μια σπουδαία διάκριση που θα μείνει αξέχαστη στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του.

Το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου κατάφερε ν' ανέβει στην κορυφή του διαγωνισμού -μαζί με το 3ο Λύκειο Νέας Σμύρνης- χάρη στην ταινία μικρού μήκους που ετοίμασε και στην οποία προβάλλονται οι σημαντικότερες στιγμές του σχολείου, από τις προηγούμενες δεκαετίες μέχρι σήμερα.

Για αυτήν την πολύ σημαντική διάκριση μίλησε η «ψυχή» της όλης προσπάθειας, φιλόλογος Τριανταφυλλιά Τζεβελέκου, η οποία βοήθησε στην δημιουργία της ταινίας.

Όπως ανέφερε «το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικής τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας διοργάνωσαν τον 2ο Μαθητικό διαγωνισμό με θέμα η ιστορία του σχολείου μου. Ήταν ένα κίνητρο για εμάς να φτιάξουμε αυτή την ταινία, με το σκεπτικό ότι το 2016 το 2ο Λύκειο Πύργου συμπληρώνει 50 χρόνια που βρίσκεται σε αυτό τον χώρο. Είναι μια επέτειος για εμάς και στα πλαίσια αυτής της επετείου θεωρήσαμε σωστό να γυριστεί μια ταινία που να δείχνει την συνέχεια αυτή που είχε το σχολείο μας όλα αυτά τα χρόνια.

Συνεργάστηκα με τα παιδιά του περυσινού τμήματος του Α1, φετινό Β1 και είδα ότι τα παιδιά αυτά είχαν διάθεση να αφιερώσουν χρόνο και να ασχοληθούν αφού αφιέρωναν εξωσχολικές ώρες για την συγκεκριμένη δράση.

Προσπαθήσαμε να συνδέσουμε το τότε με το σήμερα. Το τότε είναι με ασπρόμαυρο φόντο στην ταινία, το τώρα σε έγχρωμο και μέσα απ' αυτή την προσπάθεια μαζί με τους δυο πρωταγωνιστές και συναδέλφους καθηγητές που δέχτηκαν να πάρουν μέρος στην ταινία, την κ. Γιολάντα Αποστολοπούλου και τον κ. Γιάννη Γιαννικούλη, κατάφερε η ταινία αυτή και πήρε το πρώτο βραβείο. Η ταινία μας είχε τίτλο 2ο ΓΕΛ Πύργου – Τότε και Σήμερα.

Το πρώτο βραβείο το μοιραστήκαμε μαζί με το 3ο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Ήταν το μεγάλο βραβείο. Η βράβευση έγινε σε μια όμορφη τελετή στο μουσείο της Ακρόπολης και βραβευτήκαμε από τον υφυπουργό κ. Πελεγρίνη».

Στην πολύ σημαντική αυτή διάκριση αναφέρθηκε και η Διευθύντρια του σχολείου Ελένη Καββαθά, τονίζοντας τα εξής:

«Η βράβευση έγινε στις 21 Νοεμβρίου. Σε επικοινωνία μας με το ίδρυμα δεν μας είπαν ποιος βραβεύεται, οπότε θεωρήσαμε σκόπιμο να παραβρεθούμε με την σειρά μας εκεί. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από μένα και την κ. Αποστολοπούλου που ήταν και μια εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας. Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη στιγμή όταν ακούσαμε ότι πήραμε το πρώτο βραβείο γιατί όντως ήταν μια δουλειά που έγινε καθαρά μόνο από παιδιά εν αντιθέσει με άλλα σχολεία που είχαν βοήθεια από σκηνοθέτες, μοντέρ, επαγγελματίες γενικά. Εμάς ήταν αποκλειστικά δουλειά των καθηγητών και των μαθητών. Ακόμα και το μοντάζ και οι λήψεις έγιναν από τους μαθητές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωταγωνιστές της ταινίας εκτός από τους μαθητές ήταν οι εκπαιδευτικοί Γιολάντα Αποστολοπούλου και Γιάννης Γιαννικούλης ενώ το μοντάζ και τις λήψεις της ταινίας επιμελήθηκαν οι μαθητές Γιώργος Κοτσώρης, Γιώργος Καββαθάς και Λεωνίδας Καραμάνης. Επίσης η ταινία έχει αναρτηθεί και στο youtube για όποιον ενδιαφέρεται να την δει.

Πηγή: protinews.gr

Σχετικές ειδήσεις