ΠΑΙΔΕΙΑ

«Δεκατιανό στο σχολείο» για χιλιάδες μαθητές δημοτικού στην Αθήνα

«Δεκατιανό στο σχολείο» για χιλιάδες μαθητές δημοτικού στην Αθήνα

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μαζί με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη καθώς και την αναπληρώτρια υπουργό υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου παρουσίασαν σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου πρόγραμμα για την χορήγηση δωρεάν δεκατιανού σε μαθητές δημοτικού στην περιοχή της Αθήνας.

Στόχος του προγράμματος που τρέχει πιλοτικά από τις 18 Νοεμβρίου είναι να καλύψει ολόκληρη τη σχολική χρονιά και αφορά περίπου 11.000 μαθητές σε 64 δημοτικά σχολεία του κέντρου της Αθήνας, της Κυψέλης, στα Άνω και Κάτω Πατήσια, καθώς και σε Ειδικά Σχολεία στο Περιστέρι και στο Ίλιον.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δημόσιου με τις εταιρείες Γρηγόρης Μικρογεύματα, Καραμολέγκος, 3Ε, Ελληνική Ζύμη και Adoro.

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός κ Φωτίου, το πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο» είναι ένα πρώτο βήμα, καθώς υπάρχει σχεδιασμός να παρέχεται ζεστό γεύμα στο 30% των δημοτικών σχολείων από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ακόμα, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ανέφερε δήλωσε ότι σχεδιάζεται η διανομή γάλακτος σε 25 σχολεία της Θεσσαλονίκης, επίσης σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία.

Επισήμανε επίσης ότι το πρόγραμμα φιλοδοξεί να δημιουργήσει και μια κουλτούρα υγιεινής διατροφής στα παιδιά και να αντιμετωπίσει την παιδική παχυσαρκία, στην οποία η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Όπως ανέφερε ο κ. Φίλης, οι δράσεις θα πολλαπλασιαστούν με τη δημιουργία δικτύων διανομής φρούτων. «Δίνουμε δικαίωμα στην κοινωνική αλληλεγγύη, κανείς μόνος μπροστά στην κρίση», τόνισε.

Το «Δεκατιανό στο Σχολείο», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά μια προσπάθεια «να ανταποκριθούμε στην κοινωνική ασφάλεια» και είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις