ΠΑΙΔΕΙΑ

Και νέο «άδειασμα» Φίλη σε Καμμένο για τα στρατιωτικά λύκεια

Και νέο «άδειασμα» Φίλη σε Καμμένο για τα στρατιωτικά λύκεια

«Δεν υπάρχει σκέψη για στρατιωτικά Λύκεια». Αυτό δήλωσε σήμερα, Τρίτη (29/12/2015) ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, επισημαίνοντας ότι «δεν έχουμε ανάγκη από κατακερματισμό της εκπαίδευσης και ειδικού τύπου λύκεια και γυμνάσια».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 9,89, ο Ν. Φίλης «άδειασε» για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και την πρότασή του για τη δημιουργία στρατιωτικών λυκείων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πιστεύω ότι προσφέρει στην ελεύθερη διάπλαση του παιδιού η στρατικοποίηση της εκπαίδευσης».

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών από τον Σεπτέμβριο του 2016, ώστε να στελεχωθούν τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της χώρας, λέγοντας ότι «έχουν φύγει τουλάχιστον 30.000 τα τελευταία χρόνια».

Αναφερόμενος στη σίτιση των μαθητών, ο ίδιος είπε: «Στέλνουμε κάθε μέρα 11.000 μικρογεύματα σε σχολεία που δεν υπάρχει κυλικείο και ο στόχος μας είναι από το Σεπτέμβριο να υπάρξει για περισσότερους μαθητές ζεστό φαγητό».

Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα υπάρχει συνεργασία με τους παραγωγούς της Μακεδονίας προκειμένου να βρούμε 200 τόνους γάλακτος για σχολεία της Θεσσαλονίκης».

Σχετικές ειδήσεις