ΠΑΙΔΕΙΑ

Μετεγγραφές φοιτητών: Ανακοινώνονται την Πέμπτη (14/1) τα αποτελέσματα

Μετεγγραφές φοιτητών: Ανακοινώνονται την Πέμπτη (14/1) τα αποτελέσματα

Ανακοινώνονται αύριο, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας τα αποτελέσματα για τις μετεγγραφές φοιτητών από την κανονική διαδικασία (όχι των κατ΄εξαίρεση).

Το υπουργείο Παιδείας, μετά την αποστολή των ΑΦΜ των αιτούντων μετεγγραφής στο υπουργείο Οικονομικών, ανέμενε απάντηση προκειμένου να προχωρήσει στην ανακοίνωση των ονομάτων των φοιτητών που εγκρίνεται η αίτηση μετεγγραφής.

Συνολικά κατατέθηκαν μέσω της σχετικής «ηλεκτρονικής» πλατφόρμας που έχει στηθεί στο υπουργείο Παιδείας 9.710 αιτήσεις φοιτητών που ζητούν μετεγγραφή. Από αυτές, οι 7.830 στάλθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για την επαλήθευση των οικογενειακών εισοδημάτων που δηλώθηκαν. Οι υπόλοιπες 1.980 αιτήσεις ελέγχθηκαν μόνο από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας καθώς δεν αφορούσαν σε οικονομικά κριτήρια των αιτούντων.

Ποιο είναι το επόμενο στάδιο

Η διαδικασία στο επόμενο στάδιο ορίζει ότι ο υπουργός Παιδείας κυρώνει τον πίνακα με την επιφύλαξη του ελέγχου των δικαιολογητικών που οι επιτυχόντες δεσμεύτηκαν στην αίτησή τους να καταθέσουν προκειμένου να ελεγχθούν στα ΑΕΙ υποδοχής τους. Η απόφαση αυτή του υπουργού για την κύρωση του πίνακα των επιτυχόντων ανά σχολή ή τμήμα κοινοποιείται στη συνέχεια στις γραμματείες των σχολών/τμημάτων των ανωτάτων ιδρυμάτων και εντός πέντε ημερών από τη στιγμή που οι σχολές/τμήματα παραλάβουν τους πίνακες των δικαιούχων μετεγγραφής, υποχρεούνται να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες που θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων.

Οι δικαιούχοι μετεγγραφής θα καταθέσουν προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτούμενου εκπροσώπου τους στη γραμματεία του τμήματος υποδοχής τους όλα τα δικαιολογητικά που είχαν δεσμευτεί με την αίτησή τους ότι θα υποβάλουν. Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ εργάσιμες ημέρες.

Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφών

Περισσότερες από 800 αιτήσεις κατατέθηκαν στον υπουργείο Παιδείας από φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίοι ζητούν κατ εξαίρεση μετεγγραφή από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο και από ΤΕΙ σε ΤΕΙ αντίστοιχα.

Η Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, ήδη έχει συνεδριάσει και αναμένονται και άλλες συνεδριάσεις, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της.

Επειδή ο αριθμός των αιτήσεων θεωρείται μεγάλος, η ανακοίνωση των ονομάτων των φοιτητών, των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές, δεν θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα.