ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2016: Πώς θα διεξαχθούν φέτος οι πανελλαδικές – Όλη η εγκύκλιος

Πανελλήνιες 2016: Πώς θα διεξαχθούν φέτος οι πανελλαδικές – Όλη η εγκύκλιος

Νέα εγκύκλιο για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2016, Γενικού Λυκείου με το νέο και το παλαιό σύστημα, εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας όπου κάνει γνωστό ότι θα διενεργηθούν με τις ίδιες διαδικασίες.

Με την παρούσα εγκύκλιο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν ΜΟΝΟ τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων:

1. των ΓΕΛ με το ΝΕΟ σύστημα

2. των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

Σχετικά με τη διενέργεια των εξετάσεων σε επίπεδο σχολικής μονάδας ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ ή σχετικά με την απόλυση των μαθητών, η αρμοδιότητα για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία ανήκει στη Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δ.Ε. του ΥΠΠΕΘ (για τα ΓΕΛ) και στη Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ (για τα ΕΠΑΛ).

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα διενεργηθούν φέτος με διαδικασίες ΚΟΙΝΕΣ για το νέο και το παλαιό σύστημα.

Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις παραπάνω πανελλαδικές εξετάσεις έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση - Δήλωση, με την οποία δήλωσαν όλα τα στοιχεία που αφορούν στη συμμετοχή τους στις εν λόγω εξετάσεις. Υπενθυμίζουμε τις 2 σχετικές με την Αίτηση-Δήλωση εγκυκλίους μας :

- τη Φ251/22104/Α5/9-2-2016 με ΘΕΜΑ: Υποβολή Αίτησης - Δήλωσης υποψηφίων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ με το ΝΕΟ σύστημα (Ν.4186/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

- τη Φ251/22105/Α5/9-2-2016 με ΘΕΜΑ: Υποβολή Αίτησης - Δήλωσης υποψηφίων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-ομάδα Β΄ με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα (& αίτησης για ενδοσχολικό απολυτήριο).

Με τις 2 ανωτέρω εγκυκλίους, είχαν καθοριστεί οι διαδικασίες και οι δικαιούχοι συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ (και ΕΠΑΛ-Β΄) με το ΝΕΟ και το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα αντίστοιχα. Μετά την υποβολή των Αιτήσεων -Δηλώσεων των υποψηφίων δημιουργήθηκε το αρχείο των υποψηφίων των φετεινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή σε σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρέπει ή να είναι ήδη κάτοχοι απολυτηρίου (απόφοιτοι) ή να αποκτήσουν το απολυτήριο τον Ιούνιο του 2016 (μαθητές-τελειόφοιτοι). Αλλιώς η συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις θεωρείται άκυρη και αποκλείονται από τις διαδικασίες επιλογής (μηχανογραφικό δελτίο κτλ.)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχετικές ειδήσεις