ΠΑΙΔΕΙΑ

Ανακοίνωση γονέων και μαθητών ιδιωτικών σχολείων για τις αλλαγές στην εκπαίδευση

Ανακοίνωση γονέων και μαθητών ιδιωτικών σχολείων για τις αλλαγές στην εκπαίδευση

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τις θέσεις της για τις κυοφορούμενες αλλαγές τουυπουργείου Παιδείαςστην ιδιωτική εκπαίδευση, εξέδωσε η «Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας».

Στην ανακοίνωσή της, η συντονιστική επιτροπή, η οποία εκπροσωπεί 60.000 από τους 85.000 μαθητές που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, τονίζει ότι:

1. Η παροχή υπηρεσιών διδασκαλίας ξένων γλωσσών, μελέτης, ενισχυτικής διδασκαλίας, άθλησης και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, πέραν του βασικού προγράμματος, κάτω από την ίδια στέγη και μέσα σε ένα ενιαίο ωράριο, αποτελεί για εμάς, έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους έχουμε επιλέξει το Ιδιωτικό Σχολείο.

2. Θεωρούμε την παροχή των υπηρεσιών αυτών, αναφαίρετο δικαίωμα των Ιδιωτικών Σχολείων, με την υφιστάμενη διαδικασία θεώρησης από το Υπουργείο Παιδείας και πάντοτε βεβαίως με διαφάνεια, με πιστή τήρηση των Νόμων και απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων.

3. Σεβόμαστε και εμπιστευόμαστε τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, στα χέρια των οποίων ακουμπάμε κάθε μέρα, όχι μόνο το μυαλό, αλλά και την ψυχή των παιδιών μας. Τους θέλουμε λοιπόν δίκαια αμειβόμενους, αλλά και δίκαια αξιολογούμενους, όπως και κάθε άλλον εργαζόμενο με το αρμόζον πλαίσιο εργασιακών σχέσεων. Γιατί η αξιολόγηση δεν μπορεί να λείπει από το χώρο της Εκπαίδευσης, όπου η εγρήγορση και η διαρκής βελτίωση και επιμόρφωση είναι περισσότερο από αναγκαίες!

4. Ως γονείς αλλά και ως πολίτες, που με τους φόρους μας στηρίζουμε το σύνολο της εκπαίδευσης, απαιτούμε φυσικά από την Πολιτεία να παρεμβαίνει, εάν και όπου υπάρχουν προβλήματα. Η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός πλαισίου για την αντιμετώπιση τυχόν παραβάσεων, δεν μπορεί να σημαίνει απαγορεύσεις ή δυσλειτουργικές και αναποτελεσματικές διαδικασίες που τελικά θα στερήσουν τα παιδιά μας από εξαιρετικά ωφέλιμες υπηρεσίες και δραστηριότητες.

Σχετικές ειδήσεις