ΠΑΙΔΕΙΑ

Υπό κατάργηση η Προσευχή στα σχολεία και οι παρελάσεις

Υπό κατάργηση η Προσευχή στα σχολεία και οι παρελάσεις

Η κυβέρνηση αντί να λύσει τα σοβαρά προβλήματα στην Παιδεία, ασχολείται με το πώς θα καταφέρει να αλλάξει την πίστη των Ελλήνων και να παραποιήσει την ελληνική ιστορία.

Άλλωστε από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Νίκος Φίλης είχε εκφράσει τη βούλησή του να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές.

Έβαλε λοιπόν σε εφαρμογή το σχέδιο του, προσηλωμένος στην ιδεοληψία του ότι το έθνος είναι κατασκευή του κράτους και παρωχημένη έννοια. Τόσο ο υπουργός όσο και η αναπληρώτριά του Σία Αναγνωστοπούλου δεν έμειναν στα λόγια. Η τοποθέτηση του καθηγητή Αντώνη Λιάκου στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία είναι ενδεικτική, καθώς πρόκειται για τον πρύτανη της σχολής των «εθνομηδενιστών» και... μέντορας της γνωστής για τις δηλώσεις της περί συνωστισμού στη Σμύρνη, Μαρίας Ρεπούση.

Στο στόχαστρο του υπουργείου Παιδείας μπαίνουν ο θεσμός των παρελάσεων, η πρωινή προσευχή, η προαιρετική παρακολούθηση των Θρησκευτικών.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης έχει ήδη ανοίξει τη συζήτηση για τις παρελάσεις, ενώ και ο υφυπουργός κ. Πελεγρίνης εμφανίζεται αντίθετος με το θεσμό.

Σε εφαρμογή θέλει να θέσει ο κ. Φίλης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία ενώ έχει ήδη «κλειδώσει» η αλλαγή των Θρησκευτικών σε Θρησκειολογία. Η μετατροπή αυτή αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει υποχρεωτικό μάθημα – σε αντίθετη περίπτωση, θα γίνει προαιρετικό, μόνο για όσους μαθητές το επιθυμούν, όπως έχει δηλώσει ο κ. Φίλης.

Σχετικές ειδήσεις