«Βόμβα» Φίλη: Οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ θα διδάσκουν και στα δημοτικά

«Βόμβα» Φίλη: Οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ θα διδάσκουν και στα δημοτικά

Ριζικές θα είναι οι αλλαγές στα δημοτικά σχολεία της χώρας από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς μετά το ωράριο, αλλάζει και η στελέχωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης οι καθηγητές των ΕΠΑΛ για να συμπληρώσουν το ωράριο θα διατίθενται και σε Δημοτικά, λύνοντας με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα από την απώλεια 3.000 και πλέον εκπαιδευτικών που από τα ολοήμερα δημοτικά τους έστειλε στα γυμνάσια.

Τι αναφέρει η τροπολογία

«Εκπαιδευτικοί των ΕΠΑ.Λ. που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο, δύνανται να διατίθενται για τη συμπλήρωσή του και σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται τα μαθήματα, τα οποία δύναται να ανατίθενται στους εκπαιδευτικούς για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου, καθώς και η αντιστοιχία τους με τους κλάδους και τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών. Η διαδικασία της διάθεσης γίνεται με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις»

Διαβάστε ΕΔΩ τι θα ισχύει με το ωράριο των δημοτικών