ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2016 - Φίλης: Κανένα ενδεχόμενο για απεργία διαρκείας των καθηγητών

Πανελλήνιες 2016 - Φίλης: Κανένα ενδεχόμενο για απεργία διαρκείας των καθηγητών

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Νίκου Φίλη, στο δημοσίευμα που θέλει τους καθηγητές έτοιμους να κατέβουν σε απεργίες κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός έκανε λόγο για κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων ενώ επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο για απεργία διαρκείας».

Ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι «τα κενά δεν υπάρχουν τον Μάιο. Τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για να μην υπάρξουν κενά τον Σεπτέμβριο. Συνεπώς δεν υπάρχει λογική και είναι αδιανόητο να δημιουργείται ένα κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων με τέτοιου είδους εξαγγελίες» και πρόσθεσε ότι «τα κενά καλύφθηκαν κατά το δυνατόν. Το ταμείο είναι συγκεκριμένο. Θα υπάρχει αναδιοργάνωση της εκπαίδευσης με έναν βασικό στόχο. Τον στόχο των διορισμών».

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις πανελλήνιες 2016

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», οι καθηγητές προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις μέσα στις Πανελλήνιες διαμαρτυρόμενοι για τα μεγάλα κενά στα σχολεία ενώ η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 21 Μαΐου από τη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ).

Χθες, η ΟΛΜΕ ανέφερε ότι «ο κόσμος της εκπαίδευσης οφείλει να αγωνιστεί για να σταματήσει την πολιτική περικοπών και της λιτότητας στον χώρο της εκπαίδευσης», τονίζοντας ότι η φετινή σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί με 3.000 κενά εκπαιδευτικών σε δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ η κατάσταση θα χειροτερέψει από Σεπτέμβριο.

Το Newsbomb.gr έχει συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εξεταζόμενοι για τις Πανελλαδικές.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Δείτε εδώ πού θα κυμανθούν οι Βάσεις 2016

Σχετικές ειδήσεις