ΠΑΙΔΕΙΑ

Το χαβά του ο Φίλης: Το νέο ολοήμερο σχολείο θα γίνει πραγματικότητα

Το χαβά του ο Φίλης: Το νέο ολοήμερο σχολείο θα γίνει πραγματικότητα

«Η καθιέρωση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου σε όλη τη χώρα που υλοποιεί το υπουργείο, θα είναι πραγματικότητα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς» αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αντικείμενα που δεν διδάσκονταν σε όλα τα παιδιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα όλων των σχολείων της χώρας. Αυτή είναι δέσμευση μας, γι' αυτήν εργαζόμαστε με σχέδιο και μεθοδικότητα, και ασφαλώς θα κριθούμε από τους πολίτες» συμπληρώνει ο υπουργός Παιδείας.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της εκπαίδευσης, θα γίνουν, καθιστά σαφές ο κ. Φίλης, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις γονιών και μαθητών: «Όσο και αν πασχίζει ο κ. Μητσοτάκης να δυσφημίσει το δημόσιο σχολείο, για να καταστήσει τους μαθητές πελάτες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, δεν θα τα καταφέρει. Η ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει να εμπιστεύεται το δημόσιο σχολείο», δηλώνει ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του το πρωί στο 10ο ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη, έκανε λόγο για υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου από πλευράς υπουργείου, τονίζοντας ότι το υπουργείο κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ έχει και ταξικό πρόσημο, αφού αποκλείει παιδιά ανέργων οικογενειών και δεν προωθεί δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις