ΠΑΙΔΕΙΑ

Αναγνωστοπούλου: «Μπορούμε να εγγυηθούμε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία»

Αναγνωστοπούλου: «Μπορούμε να εγγυηθούμε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία»

Το υπουργείο Παιδείας κάνει ό,τι μπορεί για την ενίσχυση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, τα οποία χρηματοδοτούνται με επιπλέον 25 εκατ. ευρώ, τόνισε σήμερα από την Κομοτηνή η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου

Η κ. Αναγνωστοπούλου παραβρέθηκε στην τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής Κομοτηνής στο κεντρικό αμφιθέατρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Την κ. Αναγνωστοπούλου υποδέχθηκαν ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης καθώς και το σύνολο πρυτανικών Αρχών.

«Είναι η πρώτη φορά που δίνουμε τόσα λεφτά μαζεμένα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας» επισήμανε η ίδια, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για χρήματα που τα οφείλουμε ως πολιτεία στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα και ελπίζω ότι μετά την αξιολόγηση, κατά το φθινόπωρο, θα έχουμε να δώσουμε και άλλα».

Η κ. Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε πως ήδη το υπουργείο προχώρησε σε σημαντικές πρωτοβουλίες για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως είναι ο διορισμός, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, μελών ΔΕΠ σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, ενώ πρόσθεσε ότι θα επακολουθήσουν και άλλες 500 θέσεις αλλά και η μείωση των λειτουργικών εξόδων μέσα από τη σύναψη συμφωνιών με τη ΔΕΗ.

«Αν δεν κρατηθεί η δημόσια και δωρεάν Παιδεία, θα καταρρεύσει η κοινωνία και αυτό δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση», ανέφερε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Για τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας από τις προωθούμενες αλλαγές στα σχολεία η κ. Αναγνωστοπούλου ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να κλείσει ούτε ένα νηπιαγωγείο, ούτε ένα σχολείο» κάνοντας λόγο για πλημμελή κατανόηση του περιεχομένου των εν λόγω διατάξεων.

«Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει καλά τις διατάξεις που περάσαμε. Όταν επεκτείνουμε το ολοήμερο σχολείο και βγαίνει παντού ότι αυτό συρρικνώνεται, εκεί υπάρχει μία λάθος κατανόηση. Η έμφαση, τουλάχιστον από την παρούσα κυβέρνηση, δίνεται στη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που θα πουν τους μαθητές πελάτες, και μάλιστα σε ομιλία. Είμαστε από αυτούς που θα πουν τους μαθητές δυνητικά πολίτες. Άρα, λοιπόν, η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να δώσει δωρεάν και δημόσια παιδεία και αυτό μπορούμε να το εγγυηθούμε» κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις