ΠΑΙΔΕΙΑ

Φοιτητικές εκλογές 2016: Στις κάλπες πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Φοιτητικές εκλογές 2016: Στις κάλπες πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Φοιτητικές εκλογές διεξάγονται αύριο στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Ελλάδας.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία στις περυσινές εκλογές αναδείχθηκε, για 29η χρονιά, πρώτη δύναμη, κυκλοφόρησε αφίσα με σύνθημα «Βουλιάξτε τους φελλούς». Πρόκειται για μήνυμα που είχε χρησιμοποιήσει η συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη και το 1986. Σε ανακοίνωση για τις αυριανές εκλογές, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφέρει: «Δίνουμε τη δική μας μάχη απέναντι στον μηδενισμό και την ισοπέδωση. Δίνουμε τη μάχη των ιδεών μας, κόντρα στην απαξίωση και τον λαϊκισμό».

Από την πλευρά της, η Πανσπουδαστική ΚΣ, η οποία πέρυσι είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Στις 18 Μάη, οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ και κεφαλαίου».

Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά, τα αριστερά σχήματα ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ συνεργάζονται και κατεβαίνουν μαζί στις φοιτητικές εκλογές με στόχο, όπως ανέφερε τριτοετής φοιτητής της Νομικής Αθηνών, την ισχυρή παρουσία σε όσο το δυνατόν περισσότερα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Στις φοιτητικές εκλογές, η ΠΑΣΠ, αν και έχει χάσει μεγάλα ποσοστά πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να καταγράφει υψηλά ποσοστά σε ορισμένες σχολές.

Η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές πέρυσι κυμάνθηκε κοντά στο 60%.

Σχετικές ειδήσεις