ΠΑΙΔΕΙΑ

Φοιτητικές εκλογές 2016: Στις κάλπες οι φοιτητές σήμερα Τετάρτη (18/05)

Φοιτητικές εκλογές 2016: Στις κάλπες οι φοιτητές σήμερα Τετάρτη (18/05)

Σε χαμηλούς τόνους και χωρίς τυμπανοκρουσίες θα διεξαχθούν σήμερα, Τετάρτη (18/05) οι φοιτητικές εκλογές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Τα μηνύματα που προσπαθούν να περάσουν οι φοιτητικές παρατάξεις αφορούν κατά κύριο λόγο στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ δεν λείπουν και οι συζητήσεις για τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται στην παιδεία.

Eνώ πριν από μερικά χρόνια οι φοιτητές «επένδυαν» σε χορούς και εκδρομές, η κατάσταση πλέον είναι πολύ διαφορετική.

Λιγοστά τραπεζάκια στα Πανεπιστήμια και αρκετές αφίσες από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις τοποθετήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα Ιδρύματα.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι κάποιοι φοιτητές πληροφορήθηκαν για τις φοιτητικές εκλογές από πανεπιστημιακές ανακοινώσεις για ακύρωση κάποιου μαθήματος ή προγραμματισμένης εκδήλωσης για αύριο.

Οι φοιτητικές εκλογές πέρυσι είχαν πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου και η συμμετοχή είχε κυμανθεί περίπου στο 50%, με περίπου 100.000 φοιτητές και σπουδαστές να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ενώ είχαν σημειωθεί και κάποια επεισόδια.

Πέρυσι για 29 η φορά η ΔΑΠ βγήκε πρώτη στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας».

Φέτος η ΔΑΠ «κατεβαίνει» με μία φωτογραφία από το 1986 με σύνθημα: «Βουλιάξτε τους φελλούς», που τότε είχε ως στόχο την κυβέρνηση Παπανδρέου, ενώ τώρα έχει ως στόχο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ θέλει να διευρύνει της βάση της.

Σε ανακοίνωση της η Πανσπουδαστική ΚΣ αναφέρει: «Στις 18 Μάη, οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ και κεφαλαίου μέσα από τις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές, «Μετά από μια πενταετία μνημονίου και τη νεολαία να έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο κόστος των πολιτικών αυτών, με την ανεργία και τη μετανάστευση να αποτελούν ένα μόνιμο "φάντασμα" ανασφάλειας πάνω από τα κεφάλια των σημερινών 20άρηδων, τα πολιτικά μπλοκ εντός του πανεπιστήμιου αναμένεται να αναδιαταχθούν τα επόμενα χρόνια».

Η ΠΑΣΠ σε πολλές σχολές έχει διασπασθεί.

Γενικότερα πάντως φαίνεται να υπάρχει μία κινητικότητα στα αριστερά σχήματα , τα οποία δεν αποκλείεται και να συνεργαστούν σε κάποιες σχολές, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί επίσημα συνεργασία. Τι πρέπει να έχει μαζί του ο φοιτητής: Για να συμμετάσχει κάποιος σπουδαστής στις φοιτητικές εκλογές 2016 πρέπει να επιδείξει στην εφορευτική στο τμήμα στο οποίο έχει εγγραφεί: Τη φοιτητική του ταυτότητα και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του.

Σχετικές ειδήσεις