ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2016: Δείτε τις πρώτες εκτιμήσεις για τα Αρχαία και τα Μαθηματικά

Πανελλήνιες 2016: Δείτε τις πρώτες εκτιμήσεις για τα Αρχαία και τα Μαθηματικά

Θέματα χωρίς εκπλήξεις και βατά για τους προετοιμασμένους μαθητές κρίνονται σε γενικές γραμμές αυτά των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις και για τα θέματα των Μαθηματικών, τα οποία μάλιστα θεωρούνται σε γενικές γραμμές πιο εύκολα από πέρυσι.

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων στα Αρχαία Ελληνικά εξετάστηκαν στο διδαγμένο κείμενο στην τρίτη και τέταρτη ενότητα των «Ηθικών Νικομαχείων», ενώ το αδίδακτο ήταν από τον «Ευθύδυμο» του Πλάτωνα.

Τόσο οι ερμηνευτικές και αξιολογικές ασκήσεις του διδαγμένου κειμένου όσο και τα ζητούμενα του αδίδακτου, τα οποία καλύπτουν μια αρκετά ευρεία γκάμα της γραμματικής, θεωρείται ότι δεν κρύβουν παγίδες. Μια κάποια προσοχή - λένε οι ειδικοί - χρειάζεται μόνο στην ανάλυση της υποθετικής μετοχής.

Στα Μαθητικά, όλα τα θέματα κρίνονται απλά και αναμενόμενα - και πάντως ευκολότερα από πέρυσι - εκτός από το τέταρτο που απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία. Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά είναι δύο μαθήματα κατεύθυνσης με ιδιαίτερη βαρύτητα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης.

Με συνεχή ροή σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα σας ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα και τις απαντήσεις των Πανελληνίων 2016.

Στη συνέχεια, την Παρασκευή 20 Μαΐου, οι Πανελλαδικές για τους υποψήφιους των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα) θα συνεχιστούν με τις εξετάσεις στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και στην Ιστορία, αμφότερα γενικής Παιδείας. Για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των εξής μαθημάτων γενικής Παιδείας: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία.

Υπενθυμίζεται ότι, τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα, συνεξετάζονται.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Αρχαία Κατεύθυνσης

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις στα Αρχαία Κατεύθυνσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2016

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016

Σχετικές ειδήσεις