ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2016: «Εκτόξευση» δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

Βάσεις 2016: «Εκτόξευση» δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

Μάχη μεταξύ αριστούχων αναμένεται να δοθεί στις Πανελλήνιες 2016, καθώς τα στοιχεία, από τα μέχρι στιγμής γραπτά, δείχνουν ότι εφέτος οι βαθμοί θα είναι αρκετά υψηλότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε «εκτόξευση» των Βάσεων 2016 στις σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ σε αυτές με τη μικρότερη ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί το όριο εισαγωγής.

Καθηγητές υποστηρίζουν πως τα θέματα φέτος ήταν βατά και είχαν μικρότερο βαθμό δυσκολίας συγκριτικά με άλλες χρονιές, γεγονός που βοηθάει τους καλά διαβασμένους μαθητές να αριστεύσουν.

Αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τα επόμενα μαθήματα (δυσκολία θεμάτων και επιδόσεις μαθητών), οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι Βάσεις 2016 στις σχολές που πέρυσι κινήθηκαν μεταξύ 18.000 και 18.500 μορίων θα κινηθούν πιο ψηλά από τα 19.000 μόρια, ενώ για τις σχολές που πέρυσι η είσοδος μπορούσε να επιτευχθεί με 10.000 μόρια η προσέγγισή τους μάλλον θα εκτιναχθεί στα 12.000 μόρια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», οι εκτιμήσεις είναι πως οι Ιατρικές Σχολές όχι μόνο δεν θα πέσουν κάτω από τις 18.000 μονάδες, αντιθέτως, το «εισιτήριο» θα κινηθεί κοντά στις 19.000 μονάδες.

Στις σχολές μεσαίας ζήτησης η βάση αναμένεται να μην εμφανίσει σημαντικές αποκλίσεις, ενώ υποχώρηση δείχνουν οι εκτιμήσεις για τις βάσεις Παιδαγωγικών και Οικονομικών Σχολών (Πεδία 4ο και 5ο) και κάποιων Πολυτεχνικών του 2ου Πεδίου.

Τέλος, πτώση αναμένεται να έχουν και οι περιφερειακές Οικονομικές Σχολές, καθώς από φέτος έχουν αποκλειστεί οι μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Τα αποτελέσματα για τις Βάσεις 2016 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αναμένεται να ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016

Σχετικές ειδήσεις