Παιδεία σε... πανικό! 95.456 αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους

Παιδεία σε... πανικό! 95.456 αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική Παιδεία αλλά και οι εκπαιδευτικοί επιβεβαιώνουν οι αιτήσεις που κατατέθηκαν για μια θέση αναπληρωτή ή ωρομίσθιου.

Η πραγματικότητα για τους εκπαιδευτικούς είναι απογοητευτική καθώς οι περισσότεροι βγαίνουν από τις σχολές και το μέλλον είναι απλά αβέβαιο καθώς γνωρίζουν ότι θα προσληφθούν μετά από πολλά χρόνια.

Χθες ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και μουσικών σχολείων, με συνολικά 95.955 εκπαιδευτικούς να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για εργασία ως αναπληρωτές και 54.456 ως ωρομίσθιοι.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τους αναπληρωτές συνεχίζεται, με τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Εκπαίδευσης που καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 25 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αριθμητικά περισσότερες ήταν οι αιτήσεις των φιλολόγων (21.942),των δασκάλων (13.450) και των νηπιαγωγών (11.123).

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, για πρώτη φορά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έγινε ηλεκτρονικά και το υπουργείο κάνει λόγο για το τρίτο «χτύπημα κατά της γραφειοκρατίας», μετά την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τις αποσπάσεις και την κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών γέννησης για τις εγγραφές των μαθητών.