Νέος κύκλος μαθημάτων από το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Νέος κύκλος μαθημάτων από το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Στις 26 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν στο «Σπίτι του Πολιτισμού», στο Ρέθυμνο, τα μαθήματα του πρώτου κύκλου του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου με τον γενικό τίτλο: «Ολιστική Ιατρική: η νέα ιατρική».

Οι εγγραφές ξεκίνησαν χθες και, όπως ανακοινώθηκε, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν σε 10 εβδομαδιαίες εισηγήσεις 3ωρης διάρκειας, κάθε Δευτέρα, ώρες 17:00 έως 20:00.


Δικαίωμα εγγραφής έχει ο καθένας που το επιθυμεί, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, καταβάλλοντας συνδρομή εγγραφής 65 ευρώ. Ειδική τιμή 50 ευρώ θα ισχύει για φοιτητές, για ανέργους, πολύτεκνους, ΑμΕΑ καθώς και για ομάδες 5 ατόμων και άνω.

Με την ολοκλήρωση της διδακτικής περιόδου οι σπουδαστές θα λάβουν ανάλογο πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και αυστηρά με σειρά προτεραιότητας από την ιστοσελίδα του Α.Λ.Π. www.alp.edu.gr.

 Η ολιστική Ιατρική είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση της υγείας. Οι ολιστικοί γιατροί, το όποιο πρόβλημα υγείας, δεν το αντιμετωπίζουν απλά στο επίπεδο του συμπτώματος ή της κλινικής εικόνας, αλλά επιδιώκουν τη συνολική βελτίωση της κατάστασης της υγείας του ατόμου.

Με τον νέο κύκλο μαθημάτων, συμπληρώνονται τα κενά προηγούμενων κύκλων σχετικών με την ολιστική ιατρική. Για τον σκοπό αυτό έχουν κληθεί νέοι εισηγητές, καταξιωμένοι γιατροί οι οποίοι υπηρετούν την Ολιστική Ιατρική οι οποίοι θα μεταφέρουν στους συμμετέχοντες την πλέον έγκυρη γνώση.

Θα αναλυθούν θέματα όπως: Ολιστικές θεραπείες, αντιμετώπιση χρόνιου πόνου, κλινική ύπνωση, νευροανάδραση, ρεφλεξολογία, βελονισμός, αρωματοθεραπεία, βοτανοθεραπεία, ομοιοπαθητική, ψυχονευροανοσολογία, βιοπαθολογία, βιοσυντονισμό, μουσικοθεραπεία.