ΠΑΙΔΕΙΑ

Σπουδές Πληροφορικής στο BCA College

Σπουδές Πληροφορικής στο BCA College

Είτε ως Δαρβινική ρήση, είτε απλώς ως ένα κοινής λογικής συμπέρασμα, όποιος δεν προσαρμόζεται, είναι καταδικασμένος σε τελμάτωση. Η αλήθεια, ωστόσο, δεν είναι μια απλή διαπίστωση που κρύβεται μέσα σε παροιμίες, γνωμικά ή άλλα ευφυολογήματα, όσο εύστοχα κι αν αυτά είναι. Βρίσκεται στην ίδια την πραγματικότητα που μας περιβάλλει, στον ίδιο το ρου της ιστορίας, που καλούμαστε να συν-διαμορφώσουμε, μην μένοντας απαθείς στις εξελίξεις όπου η ίδια μας η ζωή μορφοποιείται.

Η μάθηση, ως ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης, ως η λυδία λίθος του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος, αποτελεί το εφαλτήριο μιας διαδρομής, που με μικρές ή μεγάλες διακυμάνσεις, οδηγεί σίγουρα στην πρόοδο.

Η Πληροφορική, ως επιστήμη είναι δυναμική κάνοντάς την συναρπαστική. Ίσως είναι το απαύγασμα της άποψης περί του πώς το μέλλον μπορεί να γίνεται παρόν. Εξάλλου, η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και η ραγδαία εξέλιξη των υπολογιστών αναπτύσσουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς την Επιστήμη της, αλλά και πολλές συναφείς – ή μη – με αυτήν επιστήμες, που συνεχώς αλλάζουν και διευρύνονται.

photo6

Και μέσα σε αυτή την δύνη, που μοιάζει να έλκει την ιδέα και να παράγει το νέο, αναδείχθηκαν νέες λέξεις-κλειδιά. Καινοτομία. Νεοφυείς επιχειρήσεις. Νέα τεχνολογία, νέα οικονομία, νέα… φρασεολογία. Δεν είναι, όμως, πολιτική, οπού τα λόγια μάλλον περισσεύουν. Είναι πράξη. Είναι η ενσάρκωση της επιστήμης σε δημιουργία από όλους προς όλους.

photo4


Έτσι, λοιπόν, σε αυτή την εποχή που το οικοσύστημα των επιχειρήσεων, το ίδιο τους το μέλλον είναι απόλυτα συνυφασμένο με την εξέλιξη της τεχνολογίας, η εκπαίδευση χρειάζεται και αυτή με τη σειρά της την καινοτομία, ώστε να διερευνηθούν περαιτέρω τα θεωρητικά θεμέλια του τομέα της Πληροφορικής, να κατανοηθούν σε βάθος οι αρχές που διέπουν τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων, να εφαρμόζονται οι γνώσεις σε πραγματικά έργα, να γίνονται όλοι πρωτοπόροι, να μαθαίνουν να αλλάζουν, να μπορούν αντιμετωπίσουν στο μέλλον τον εκπληκτικό ρυθμό αλλαγών.
Φαντάζει, λοιπόν, αυτοεκπληρούμενη προφητεία η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει τόσο σε εγχώριο, όσο και διεθνές επίπεδο για άτομα με κατάρτιση στον τομέα της Πληροφορικής, που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις εξελίξεις και τις απαιτήσεις των καιρών. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει να διανείμει σημαντικότατα κονδύλιά της σε επενδύσεις γύρω από τις τεχνολογογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

photo8


Το BCA College, όντας ένα κολλέγιο διαχρονικώς καινοτόμο, αποφάσισε να καινοτομήσει για άλλη μία φορά στην εκπαίδευση, να υλοποιήσει την αρχή ότι η νέα οικονομία σχετίζεται άμεσα με την νέα τεχνολογία, να συνδυάσει, λοιπόν, την τεχνολογία, την έρευνα και την επιχειρηματικότητα, με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας. Έτσι, χάρη στην συνδυασμένη εμπειρία δεκαετιών του, είναι σε θέση να προσφέρει μέσω ενός νέου κολλεγίου εστιασμένου στην Πληροφορική, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, του Athens Tech College, μια σειρά από εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα Bachelor και Masters, πιστοποιημένα από το πανεπιστήμιο του Sheffield, ενός εκ των 10 καλύτερων Βρετανικών Πανεπιστημίων. Η επιτυχία απαιτεί, εξάλλου, τους καλύτερους δυνατούς αρωγούς. Και για αυτό, δεν χωράει καμία αμφιβολία.

photo1


Καθηγ. Απόστολος Κ. Λάζαρης
Διευθυντής Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών
BCA College
bca.edu.gr/