ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλαδικές: Ξεκινούν οι εγγραφές των επιτυχόντων

Πανελλαδικές: Ξεκινούν οι εγγραφές των επιτυχόντων

Από σήμερα (05/09/2016) ξεκινά η εγγραφή των επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις, στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα διαρκέσει έως και τις 12 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, φέτος θα είναι η πρώτη φορά που η εγγραφή θα πραγματοποιηθεί υποχρεωτικά μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, χωρίς να είναι απαραίτητη η κατάθεση δικαιολογητικών και η μετάβαση των επιτυχόντων στις σχολές και τα τμήματα στα οποία πέρασαν.

Ειδικότερα, η διαδικασία πραγματοποιείται με αίτηση των επιτυχόντων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, μέσω του ίδιου κωδικού πρόσβασης που χρησιμοποίησαν και στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή θα ανοίξει το μεσημέρι της Δευτέρας.

Επίσης, οι επιτυχόντες θα πρέπει να συμπληρώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), ενώ αν τα ατομικά στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα δεν συμφωνούν με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τότε οι επιτυχόντες πρέπει να προβούν στην διόρθωση και ενημέρωση τους, μέσω σχετικής αίτησης σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Όσον αφορά τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα καθοριστεί από τα αρμόδια υπουργεία.

Σχετικές ειδήσεις