ΠΑΙΔΕΙΑ

«Με φρέσκο αέρα» άνοιξαν οι πόρτες του 92ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης!

«Με φρέσκο αέρα» άνοιξαν οι πόρτες του 92ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης!

Ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον για 262 μαθητές, μέσα από το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις» της Coca-Cola Τρία Έψιλον

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με χαρά για τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 92ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, όταν πέρασαν την πόρτα του ανακαινισμένου πλέον σχολείου τους. Το σχολείο, που αντιμετώπιζε σημαντικές ελλείψεις, έγινε «σαν καινούργιο» χάρη στο πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον «Το Σχολείο που θέλεις», που υλοποιείται εδώ και 5 χρόνια.

Έπειτα από πρόταση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και έγκριση του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Σχολείο εντάχθηκε στα 9 υποψήφια σχολεία και ξεχώρισε στην ψηφοφορία του κοινού, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους, χάρη στην κινητοποίηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιήθηκαν εντατικές εργασίες ανακατασκευής, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στις αίθουσες χωρίς να χάσουν το χαμόγελο του καλοκαιριού και έτοιμοι να στεγάσουν την ανανεωμένη διάθεσή τους για τη νέα σχολική χρονιά σε ένα πιο όμορφο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 50 σημαντικές παρεμβάσεις, μέσα από μια επένδυση που ξεπέρασε τις 100.000€. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν βαφές εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, επισκευή και συντήρηση κουφωμάτων, τζαμιών και άλλων υποδομών, ξυλουργικές και σιδηρικές κατασκευές, κατασκευές στον περιβάλλοντα αύλιο χώρο, αναβάθμιση των αθλητικών χώρων και αιθουσών, υδραυλικές και αποχετευτικές εργασίες, ηλεκτρολογικές εργασίες, αποκαταστάσεις ζημιών, καθώς και φύτευση πρασίνου και δέντρων.

Ο κ. Ευστράτιος Μποσδελεκίδης, διευθυντής του 92ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον και την επιλογή του σχολείου του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για ακόμη μια φορά την Coca-Cola Τρία Έψιλον για την πρωτοβουλία αυτή, χάρη στην οποία το σχολείο μας άλλαξε και μεταμορφώθηκε σε ένα πραγματικά ολοκαίνουργιο σχολείο. Όλοι μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί, περιμέναμε με ανυπομονησία να φτάσει ο Σεπτέμβριος και να έρθουμε στο ανακαινισμένο μας κτίριο, το οποίο συμβάλει σημαντικά στη συνολική εκπαιδευτική εμπειρία».

Την πρωτοβουλία αγκάλιασε για ακόμη μία χρονιά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, επισκέφθηκε το σχολείο λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους του. «Το αποτέλεσμα της προσπάθειας της Coca-Cola Τρία Έψιλον να βοηθήσει στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Σχολείου, ήταν εξαιρετικό. Η προσπάθεια αυτή δείχνει πόσο απαραίτητη είναι η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα σε όλες τις φάσεις της καθημερινότητας. Δυστυχώς ο Δήμος δε μπορεί μόνος του να κάνει τα πάντα, οπότε η αναζήτηση πόρων από άλλες πηγές, όπως μία εταιρεία σαν την Coca-Cola Τρία Έψιλον, η οποία έχει δείξει τη δυναμική της ευαισθησία, είναι απαραίτητη».

Με χαρά όμως θα ξεκινήσει η νέα χρονιά και για τα 8 συνυποψήφια σχολεία, τα οποία έλαβαν μια δωροεπιταγή αξίας 500 ευρώ από την Coca-Cola Τρία Έψιλον, για την ενίσχυση του σχολικού τους εξοπλισμού.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η συνολική επένδυση που έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ από την Coca-Cola Τρία Έψιλον, και έχει καταφέρει να καλύψει βασικές ελλείψεις και να βελτιώσει σημαντικά τις υποδομές 13 σχολείων, τα οποία φιλοξενούν 4.500 μαθητές κάθε χρόνο.

Δείτε τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ΕΔΩ