ΠΑΙΔΕΙΑ

Ιερώνυμος: Ξεκινά άμεσα ο διάλογος για τα Θρησκευτικά

Ιερώνυμος: Ξεκινά άμεσα ο διάλογος για τα Θρησκευτικά

Στον απόηχο της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για το μάθημα των Θρησκευτικών, ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε σήμερα την Ιερά Σύνοδο.

Ο κ. Ιερώνυμος γνωστοποίησε ότι ο διάλογος για το τρέχον πρόγραμμα σπουδών θα ξεκινήσει άμεσα ενώ τόνισε ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από αρχιερείς, ενώ παράλληλα θα εμπλουτισθεί και με ειδήμονες, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος με το υπουργείο Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα χρονιά, θα αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα βιβλία Θρησκευτικών, τα οποία έχουν ήδη διανεμηθεί στους μαθητές.

«Κατόπιν των τοποθετήσεων των αρχιερέων, απεφασίσθη όπως η περαιτέρω στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής διαλόγου», σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Εν συνεχεία, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίς το πρωί, το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου με την υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, εδόθη η διαβεβαίωση ότι για το μάθημα των Θρησκευτικών ισχύουν τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό και γι’ αυτό κάθε άλλη ενέργεια είναι προσωπικές ερμηνείες του καθενός.

Για ουσιαστικό διάλογο Εκκλησίας - Πολιτείας μίλησαν σήμερα οι μητροπολίτες, μετά την ενημέρωση του αρχιεπισκόπου προς το Σώμα της Ιεραρχίας, για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Κατά την έξοδό του από το Συνοδικό Μέγαρο, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος, αναφέρθηκε σε έναν «προσχηματικό διάλογο» που ίσχυε μέχρι τώρα και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο νέος διάλογος θα είναι σε άλλη βάση. Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, επικεντρώθηκε, στις δηλώσεις του, σε έναν ειλικρινή διάλογο που θα γίνει από τώρα και στο εξής.

Επιπρόσθετα, ο μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων μίλησε για την αξία του διαλόγου, ο οποίος αναμένεται να είναι ουσιαστικός και επεσήμανε ότι όπως διαμορφώθηκε το κλίμα στην Ιεραρχία, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να έχουμε εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό.