ΠΑΙΔΕΙΑ

Δύο υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημοσιογραφία από το Ίδρυμα Μπότση

Δύο υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημοσιογραφία από το Ίδρυμα Μπότση

Το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Β. Μπότση προκηρύσσει δύο υποτροφίες για σπουδές στο διετές, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες»(www.eci.edu.gr).

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Eυρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (κρατικό Αυστριακό Πανεπιστήμιο DUK σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Β. Μπότση, με την υποστήριξη/συμμετοχή του Ερ. Εργαστηρίου Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου).

Το Μεταπτυχιακό αυτό Πρόγραμμα («Ισότιμο», ΔΟΑΤΑΠ) διάρκειας από τον Δεκέμβριο του 2016 έως τις 30 Νοεμβρίου του 2018, απευθύνεται σε δημοσιογράφους και αποφοίτους σχολών Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πτυχιούχους κοινωνικών επιστημών.

Οι επιλεγέντες πρέπει να είναι σε θέση να ταξιδέψουν στην Αυστρία κατ' ελάχιστον για 2 περιόδους, κατά τους μήνες Ιούνιο 2017 και Ιούνιο 2018. Η διάρκεια της υποτροφίας είναι διετής. Το σύνολο των διδάκτρων είναι 9.200 ευρώ και το Ίδρυμα με την υποτροφία καλύπτει το ήμισυ του συνολικού κόστους (περιλαμβάνεται, διαμονή στις περιόδους στην Βιέννη) ήτοι 4.600 ευρώ ενώ το υπόλοιπο βαρύνει τον υπότροφο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν πλήρη φάκελο μέχρι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στη γραμματεία του Ιδρύματος, οδός Βασ. Σοφίας 27, (4ος όροφος), Αθήνα, τηλ. 210 7245550, 210 7245558, καθημερινώς 10.00 π.μ. – 03.00 μ.μ., πλην Σαββάτου και Κυριακής. Επίσης ο φάκελος είναι δυνατόν να υποβληθεί και σε ηλεκτρονική μορφή (σαρωμένα έγγραφα) μέχρι την παραπάνω προθεσμία, στα email info@idrymabotsi.gr και secretariat.qjnt@gmail.com

Ο πλήρης φάκελος πρέπει να περιλαμβάνει:

  1. Βιογραφικό.
  2. Αντίγραφο πιστοποιητικών Σπουδών (Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ ή Κοινωνικών Επιστημών).
  3. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας από την οποία να φαίνεται η Ελληνική ιθαγένεια του υποψηφίου και η ηλικία του, η οποία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 35ο έτος.
  4. Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου (κομίζεται από τους επιτυχόντες και κατόπιν προθεσμίας).

Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει μετά από ελεύθερη κρίση του Δ.Σ. του Ιδρύματος.