ΠΑΙΔΕΙΑ

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του ΑΠΘ

Συμβολική κατάληψη του Κτηρίου Διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (20/10/2016) φοιτητές-μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), διεκδικώντας δωρεάν στέγαση στις φοιτητικές εστίες για όσους πληρούν τα προβλεπόμενα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, καθώς και να υπάρξει μέριμνα για 207 συναδέλφους τους, που δεν έγιναν δεκτοί στις εστίες λόγω έλλειψης υποδομών. Οι φοιτητές που κάνουν την κατάληψη επιδιώκουν συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές.

«Αίτημά μας προς την Πρυτανεία είναι να καταργηθεί το απαράδεκτο χαράτσι των 105 ευρώ, το οποίο ζητάνε από τους εστιακούς φοιτητές, που πήραν φέτος δωμάτιο, για να πάρουν το κλειδί», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο φοιτητής Γιάννης Βασιλειάδης, προσθέτοντας, ότι «υπάρχει παράδειγμα φοιτήτριας Γεωπονίας, στο πρώτο έτος, από τρίτεκνη οικογένεια, που δεν έχει να το πληρώσει και ενώ βρίσκεται στην πόλη από την προηγούμενη εβδομάδα δε μπορεί να πάρει το δωμάτιό της, γιατί της ζητάνε αυτό το ποσό».

Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις σε κτηριακές υποδομές, ο κ. Βασιλειάδης επισήμανε ότι το αίτημα προς τις πρυτανικές αρχές είναι να δεσμευθούν με πρότασή τους προς τη Σύγκλητο ότι θα ζητήσουν από τον οικονομικά αρμόδιο κρατικό φορέα, το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, να μεριμνήσει για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών.

Για τα 207 άτομα, που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο, οι φοιτητές προτείνουν να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχείο με ευθύνη του ιδρύματος. «Είναι βασικό ζήτημα γιατί τα παιδιά που δεν παίρνουν δωμάτιο παρατάνε τις σπουδές τους», ανέφερε ο φοιτητής.

Ρoή Ειδήσεων