Φοιτητές: Πότε ξεκινά η διαδικασία για τις αιτήσεις επιδόματος

Newsroom Newsroom

Φοιτητές: Πότε ξεκινά η διαδικασία για τις αιτήσεις επιδόματος

Εντός της εβδομάδας που αρχίζει στις 31 Οκτωβρίου, αναμένεται η πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης «Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» προς το ΙΚΥ, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές για το επίδομα που θα δοθεί ως «υποτροφία» σε όσους έχουν χαμηλά εισόδήματα.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, η αύξηση κατά περίπου 2.204, του αριθμού των αιτήσεων για μεταγραφή, σε σχέση με τη περσινή ακαδημαϊκή χρονιά, δείχνει ότι η κρίση δυσχεραίνει τη φοίτηση πολλών νέων ανθρώπων σε ΑΕΙ, ένα θέμα που όπως αναφέρει το υπουργείο, αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, όπως και πέρσι έτσι και φέτος, δίνει το δικαίωμα των ενστάσεων και με βάση την Υπουργική Απόφαση 158978/Ζ1/30-9-2016 θα επανεξετάσει τις περιπτώσεις των αδυνάτων προς φοίτηση νέων, οι οποίοι δεν πέρασαν στην πρώτη φάση των μετεγγραφών.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα των μετεγγραφών

Δεύτερον με την τροπολογία που πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία από την Βουλή πριν από τρεις ημέρες, γίνεται νομικά δυνατή η χορήγηση 2700 Υποτροφιών κοινωνικού χαρακτήρα από το ΙΚΥ. Η δυνατότητα αυτή είχε αφαιρεθεί από το άρθρο 40 του Ν4186/2013 επί Υπουργίας Κ. Αρβανιτόπουλου.

Τρίτον, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η διαδικασία διαβούλευσης με τα ΑΕΙ για την αξιολόγηση των προτάσεων τους που αφορούν την υποστήριξη δομών κοινωνικής μέριμνας με στόχο την ενίσχυση φοιτητών που ανήκουν σε Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες και Άτομα με Αναπηρίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved