ΠΑΙΔΕΙΑ

Ημερίδα για τις Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες Η.Π.Α και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ημερίδα για τις Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες Η.Π.Α και Ευρωπαϊκής Ένωσης

H Εταιρεία Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών (Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ) και το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες Η.Π.Α και Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Με την επιστημονική υποστήριξη της Εταιρείας Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών, του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου, του Κέντρου Μελέτης Μεσογειακής – Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων, του Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης και την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.

Το θέμα της Ημερίδας αγγίζει ένα ιδιαιτέρως ευαίσθητο ζήτημα, καθώς η συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες - όπως και η αντίστοιχη με τον Καναδά, η οποία υπεγράφη τις τελευταίες ημέρες - έχουν εγείρει την έντονη αντίδραση των ευρωπαϊκών συνδικάτων και οργανώσεων, τα οποία καταγγέλλουν επιδείνωση της αγοράς εργασίας, ως προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Παράλληλα, προειδοποιούν ότι θα επιτρέψει στις μεγάλες επιχειρήσεις να θέσουν υπό αμφισβήτηση τις αποφάσεις των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων της Ευρώπης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος Όροφος)

Ομιλητές:
Πέτρος Δούκας, π. Υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βουλευτής Ν.Δ, π. Υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, π. Υπουργός, π. Βουλευτής Ευρωκοινοβουλίου Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Μέλος Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τις Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες, Πρόεδρος Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής Νίκος Βερνίκος, President of the International Chamber of Commerce, Board Member of the Piraeus Chamber of Commerce and Industry Νίκος Κατσαρός, Αντιπρόεδρος New York College Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Διευθυντής Κέντρου Γεωπολιτικών Αναλύσεων Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Θωμάς Κατσαδούρος, Οικονομικός Σύμβουλος, Ειδικός Σύμβουλος Προέδρου ΕΒΕΑ Ναταλία Τσιγαρίδα, Εκπρόσωπος Greenpeace

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ:
• Π. Δούκας - Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ ( ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ),
• Ν. Κατσαρός - NEW YORK COLLEGE
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ:
• Χρήστος Διαμαντόπουλος, Δρ. Διεθνών Σχέσεων

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν: Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου κος Λ. Αντωνακόπουλος, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College κος Ηλίας Φούτσης, και η Διευθύντρια του Κέντρου Μελέτης Μεσογειακής-Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα Βιβή Κεφαλά.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες