ΠΑΙΔΕΙΑ

Συνεχίζει την ιδεοληψία με τις θεματικές το υπουργείο Παιδείας παρά την οργή του κόσμου

Συνεχίζει την ιδεοληψία με τις θεματικές το υπουργείο Παιδείας παρά την οργή του κόσμου

Παρά τις αντιδράσεις ο υπουργός πετάει την μπάλα στην εξέδρα εντοπίζοντας τις διαφωνίες στην ημερομηνία έναρξης των θεματικών και όχι στην ουσία που αφορά την προπαγάνδα για τις έμφυλες σχέσεις

Στοχευμένη προπαγάνδα για να διαλύσουν κάθε ίχνος κανονικότητας - Παρωχημένες τακτικές για να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία νέα πρότυπα, άλλα ήθη και άλλες αξίες

Αυτά που συμβαίνουν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μόνο τραγελαφικά και κυρίως επικίνδυνα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Αφού επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν τις σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων με το σύμφωνο συμβίωσης, τώρα επιχειρούν να χειραγωγήσουν και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας.

Το υπουργείο Παιδείας, αφού έλυσε όλα τα σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση, αποφάσισε να εισάγει στα σχολεία την ενημέρωση για θέματα που αφορούν έμφυλες σχέσεις, στο πλαίσιο ειδικά αφιερωμένης «θεματικής εβδομάδας».

Με βάση εγκύκλιο που απέστειλε σε όλα τα γυμνάσια το υπουργείο Παιδείας, ορίζεται ότι οι μαθητές θα πρέπει να εξοικειώνονται, μέσω της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια σειρά από θέματα της προσωπικής και κοινωνικής ζωής.

Επί της ουσίας, επιχειρούν μέσα από στοχευμένη προπαγάνδα να διαλύσουν κάθε ίχνος κανονικότητας και να εμφανίσουν ως απολύτως φυσιολογικές τις έμφυλες καταστάσεις.

Η απόφαση του υπουργείου προκάλεσε σάλο. Γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί εκφράζουν έντονες αντιδράσεις επισημαίνοντας ότι η «θεματική εβδομάδα» για τις έμφυλες καταστάσεις παρεμβαίνει στον σεξουαλικό προσανατολισμό του κάθε παιδιού και το επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, το υπουργείο Παιδείας θα προσπαθήσει με παρωχημένες τακτικές να επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία άλλα πρότυπα, άλλα ήθη και άλλες αξίες.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζει πως η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος θα υλοποιηθεί πάση θυσία, παρά το σάλο από τις αντιδράσεις που έχουν ήδη προκληθεί.

Οι αριστερές ιδεοληψίες με τους... προχωρημένους πολιτικούς διαλύουν το κύτταρο της ελληνικής οικογένειας, τις αξίες και τα ιδανικά της ελληνικής κοινωνίας και του Έθνους ολόκληρου.

Απολύτως σεβαστές οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα το να προσπαθούν κάποιοι να χειραγωγήσουν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας.

Κλείνει τα αυτιά του στις αντιδράσεις και σφυρίζει αδιάφορα το υπουργείο Παιδείας

Μετά τον προβληματισμό και τα ερωτηματικά που προκάλεσε στους κύκλους των εκπαιδευτικών η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τη "Θεματική Εβδομάδα", σχετικά με τη θεματολογία και την υλοποίησή της, η ηγεσία του υπουργείου προέβη σε σχετικές διευκρινίσεις.

Όχι όμως για το περιεχόμενο των θεματικών που είναι και το σημαντικότερο και ουσιαστικότερο, αλλά μόνο για τις ώρες διδασκαλίας και το πότε θα ξεκινήσουν στα σχολεία.

Πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και δήθεν δεν αντιλαμβάνονται την κραυγή αγωνίας των γονιών. Το υπουργείο Παιδείας μάλιστα υποστηρίζει ότι οι προτάσεις του έτυχαν θερμής υποδοχής από ορισμένους εκπαιδευτικούς. Η αλήθεια όμως είναι ότι η πλειοψηφία εκφράζει έντονες ανησυχίες, για τις οποίες το υπουργείο σφυρίζει αδιάφορα.

Ειδικότερα, με έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, παρατείνεται ως τις 20 Φεβρουαρίου 2017 η καταληκτική ημερομηνία για την κοινοποίηση του τελικού σχεδίου υλοποίησης από τα σχολεία στους σχολικούς συμβούλους και τους υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων, αντί της 3ης Φεβρουαρίου που προβλεπόταν αρχικά. Επίσης, ξεκαθαρίζεται ότι σχέδιο υλοποίησης στην τελική του μορφή, θα κοινοποιείται από το σχολείο ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής πλατφόρμας της "Θεματικής Εβδομάδας" που έχει αναπτυχθεί στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ .
Εξάλλου, το θέμα της "Θεματικής Εβδομάδας" συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε σήμερα, ο υπουργός με την ΟΛΜΕ.

Εκεί, ο υπουργός, μεταξύ άλλων, πληροφόρησε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για τις αλλαγές στην υλοποίηση της δράσης και, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος μπορεί να είναι ελαστικός και όχι απαραίτητα μία ολόκληρη εβδομάδα. Αναλόγως, δηλαδή, θα μπορεί η δράση να υλοποιηθεί μέσα σε δύο ημέρες ή σε δίωρα που θα μοιραστούν μέσα στις ημέρες της εν λόγω εβδομάδας.

Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι νέες διευκρινίσεις έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κόλπους των εκπαιδευτικών -συνδικαλιστών και μη— καθώς, όπως ανέφεραν, η μορφή της εβδομάδας που πρότεινε η εγκύκλιος παρέπεμπε σε προγραμματισμό πέντε επτάωρων, ενώ ΟΛΜΕ και καθηγητές είχαν επισημάνει τον κίνδυνο ανατροπής του ωραρίου και του ωρολόγιου προγράμματος του σχολείου, εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται, ότι διευκρινίσεις για τη θεματική εβδομάδα είχε εκδώσει και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ωστόσο, ήταν θεωρητικής φύσεως, αφού αναφερόταν στους γενικούς στόχους της δράσης και όχι στα πρακτικά ζητήματα που είχαν προκύψει στις συνεδριάσεις των συλλόγων των εκπαιδευτικών.

Σχετικές ειδήσεις