ΠΑΙΔΕΙΑ

Συγκέντρωση καθηγητών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση καθηγητών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Πανελλαδική κινητοποίηση έχει προκηρύξει για σήμερα, Πέμπτη (23/02/2017) η ΟΛΜΕ, έπειτα από την απόφαση της γενικής συνέλευσης μεταξύ των προέδρων ΕΛΜΕ όλης της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα το ραντεβού έχει οριστεί για τις 14:00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενώ παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν επίσης προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα, όπου θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους Περιφερειακές διευθύνσεις.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ κήρυξε για σήμερα δύο δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 16:00.

Πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας αποτελούν οι μαζικοί διορισμοί μονίμων καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να επαναφέρει τις επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια και να καθιερωθούν επίσης στα Επαγγελματικά.

Τέλος, καταγγέλλει την πολιτική της εκκαθάρισης των Επαγγελματικών Λυκείων από εκείνους τους μαθητές που δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους και ζητεί να μην γίνει στα σχολεία καμιά ανακατανομή στις αναθέσεις πόσο μάλλον όταν διανύουμε το μέσον της σχολικής χρονιάς.

Σχετικές ειδήσεις