ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλαδικές 2017: Εξετάζεται η επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων

Πανελλαδικές 2017: Εξετάζεται η επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων

Συνάντηση μαθητών/τριών με την πολιτική ηγεσία πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/3/2017) στο Υπουργείο με θέμα τις επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις του 2017

Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δέχτηκαν σήμερα αντιπροσωπεία μαθητών/τριών, που είχαν προγραμματίσει διαδήλωση στο Υπουργείο με αίτημα τη διενέργεια επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του υπουργείου διαβεβαίωσαν τα μαθητικά συμβούλια ότι το θέμα εξετάζεται και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα είναι προς όφελος των υποψηφίων μαθητών/τριών.

Πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας είχε κάνει γνωστό ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει ακόμα και φέτος στην διενέργεια επαναληπτικών εξετάσεων στις Πανελλαδικές.

Όπως τόνιζε, «Με αφορμή τις ανεύθυνες παροτρύνσεις ορισμένων παραγόντων, προς τους μαθητές να οργανώσουν κινητοποιήσεις με αίτημα τις επαναληπτικές εξετάσεις για όσους ασθενήσουν κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων ενημερώνει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι:

  • Εξετάζει το θέμα της διενέργειας των επαναληπτικών εξετάσεων αφού προκύπτουν – φέτος σε αντίθεση με άλλες χρονιές- σημαντικά νομικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.
  • Εγκαίρως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις οι οποίες θα είναι, όπως πάντα, προς όφελος των υποψηφίων μαθητών.
  • Η επίλυση τέτοιων ευαίσθητων θεμάτων είναι υποχρέωση του Υπουργείου και δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης της δύσκολης ψυχολογικής οικονομικής πίεσης των παιδιών και των οικογενειών τους».

Σχετικές ειδήσεις