ΠΑΙΔΕΙΑ

Συναυλία της Παιδικής - Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας για τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της

Συναυλία της Παιδικής - Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας για τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της

Υπό την αιγίδα του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί πρωτότυπη συναυλία στην Εθνική Λυρική Σκηνή την Κυριακή, στις 20:00, από την Παιδική - Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα «Νίνα Πατρικίδου», με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή της.

Η Παιδική - Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα έχει τεθεί υπό την υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ κύριο στόχο της αποτελούν η διατήρηση του πολιτισμού και η ενασχόληση πολλών νέων σε μια ποιοτική δραστηριότητα. Την ευθύνη της λειτουργίας της φέρει το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Μαέστρος της Ορχήστρας είναι η διεθνούς φήμης βιολονίστρια Νίνα Πατρικίδου, η οποία τη δημιούργησε και προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της.
Πρόκειται για ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνον από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-18 ετών, τα περισσότερα των οποίων είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ.
Σημειωτέον ότι η είσοδος επί της οδού Ακαδημίας 59, Αθήνα, θα είναι ελεύθερη, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας 89,5.