ΠΑΙΔΕΙΑ

Δείτε τα θέματα Χημείας - Πανελληνίων 2017

Δείτε τα θέματα Χημείας - Πανελληνίων 2017
panellinies 2017, panelladikes 2017, themata panellinies 2017, themata panelladikes 2017, apantiseis panellinies 2017, apantiseis panelladikes 2017

Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει την ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών εξετάστηκαν στη Χημεία, οι υποψήφιοι των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει την ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών στο μάθημα της Ιστορίας.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη Χημεία

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Λατινικά

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Το Newsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σάς μεταφέρει τον παλμό των εξετάσεων και σας ενημερώσει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2017 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Πού θα κυμανθούν οι Βάσεις 2017

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των βάσεων από τα μέχρι στιγμής στοιχεία εκτιμάται ότι θα είναι πτωτική στις Πολυτεχνικές, Οικονομικές σχολές και στα τμήματα Πληροφορικής λόγω του μεγάλου βαθμού δυσκολίας στα μαθηματικά.

Δυσκολότερα σε σχέση με πέρυσι χαρακτηρίζει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν την Παρασκευή (09/06) οι υποψήφιοι για τις θετικές σχολές.

Σύμφωνα με τα σχόλια: «Ο διατιθέμενος χρόνος δεν επαρκούσε για την πλήρη και επιτυχή διαπραγμάτευση των θεμάτων, παρότι σε κάποια ερωτήματα είχαν δοθεί τα ενδιάμεσα αποτελέσματα ενώ οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν πολύ καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγούμενων τάξεων. Ως αποτέλεσμα του βαθμού δυσκολίας αναμένεται τα γραπτά με υψηλές βαθμολογίες από 17 -18 και πάνω να μην είναι πολλά».

Σε ό,τι αφορά στα Αρχαία Ελληνικά που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι την περασμένη Παρασκευή η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων τόνισε ότι: «Τα ερωτήματα που συνοδεύουν το διδαγμένο κείμενο (Πλάτωνος Πρωταγόρας 322d- 323c) είναι σαφή και κατανοητά. Η αναμενόμενη-όπως και κάθε χρόνο-επιλογή του διδαγμένου επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα ανανέωσης της ύλης». Η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων επισημαίνει: «Οι γραμματικές, συντακτικές και ετυμολογικές παρατηρήσεις ήταν, επίσης, σαφείς για έναν καλά προετοιμασμένο υποψήφιοι».

Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Για τα ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές 2017 θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

panellinies 2017

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017

Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), Ελεύθερο (26/6) και Γραμμικό Σχέδιο (27/6). Στη συνέχεια, εξετάζονται τα Γερμανικά (28/6), τα Γαλλικά (29/6) και, τέλος, τα Ιταλικά (30/6).

Το διάστημα μέσα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία έχει οριστεί από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2017

Τέλος, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου και θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους.

Το πρόγραμμα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και της Δ΄ τάξης εσπερινών Γενικών Λυκείων έτους 2017 είναι το εξής:

programma
programma3
programma4
panellinies 2017 copy

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Το πρόγραμμα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας έτους 2017 είναι το εξής:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας "Αρχιτεκτονικό Σχέδιο", για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων των υποψηφίων για εισαγωγή σε Τμήματα Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και των Σχολών Τουριστικής Εκπ/σης, για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα είναι το εξής:

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,

μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

- των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,

- των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,

- του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2017-18 ορίζεται το διάστημα από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στη Νεοελληνική Γλώσσα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στην Ιστορία

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στη Φυσική

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στην Ανάπτυξη Εφαρμογών

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στα Λατινικά

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στη Χημεία

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στη Βιολογία Κατεύθυνσης

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας


Σχετικές ειδήσεις