ΠΑΙΔΕΙΑ

Έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση;

Έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση;

Στην Ελλάδα της κρίσης, που είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη, η αβεβαιότητα κυριαρχεί. Η δυσκολία των γονέων να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις και να βοηθήσουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν, επιδεινώνουν την κατάσταση και κάνουν το μέλλον για πολλούς νέους να μοιάζει δυσοίωνο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το YouGov για λογαριασμό του Ινστιτούτου TUI, οι νέοι φοβούνται πολύ για το μέλλον τους, με το 82% των ερωτηθέντων να πιστεύουν ότι η ζωή τους θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο και θα είναι χειρότερη από αυτή των γονιών τους.

Η Εκπαίδευση μοιάζει η μοναδική λύση για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και να καταφέρουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Παρόλα αυτά, κάποιοι παρά τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους δεν καταφέρνουν να εγγραφούν στη σχολή της επιλογής τους και να ακολουθήσουν το όνειρό τους, λόγω κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων. Έχουμε, τελικά, όλοι τις ίδιες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση;

Στην Ελλάδα της κρίσης, η ισότητα των ευκαιριών στην Εκπαίδευση μοιάζει δύσκολη υπόθεση, με αρκετά παιδιά γεμάτα όνειρα και φιλοδοξίες να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να βελτιώσουν το επίπεδο της Εκπαίδευσής τους και να πετύχουν τους στόχους τους ως εργαζόμενοι. Η ανασφάλεια κυριαρχεί και εκείνοι δυσφορούν καθώς βλέπουν το όνειρό τους να απομακρύνεται…

Μπορεί να μας εξασφαλίσει μία υποτροφία ένα καλύτερο «αύριο»;

thumbnail newsbomb

Παρόλα αυτά, υπάρχουν εκπαιδευτικοί οργανισμοί, οι οποίοι «ανοίγουν» τον δρόμο σε φοιτητές από οικονομικά ασθενείς οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα φοίτησης. Το BCA College για παράδειγμα, διαθέτει το Ταμείο Υποτροφιών και Οικονομικής Ενίσχυσης και προσφέρει κάθε χρόνο 20 υποτροφίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Παράλληλα, ενισχύει οικονομικά αδύναμους σπουδαστές που έχουν διακριθεί ακαδημαϊκά ή έχουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία επιδοτώντας τους μερικώς.

Πρόκειται για το πρώτο Ταμείο Υποτροφιών και Οικονομικής Ενίσχυσης, το οποίο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια 55 εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας που επέλεξαν το BCA College, λόγω της επιτυχημένης μέχρι σήμερα πορείας του. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω Κολλέγιο μετρά περισσότερους από 7.500 αποφοίτους, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται σε μερικές από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές και επιχειρηματικές μονάδες της χώρας.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το University of Plymouth, προσφέρει προγράμματα σπουδών σε κλάδους με μεγάλη ζήτηση και απορρόφηση από την αγορά εργασίας, όπως η Διοίκηση Επιχειρήσεων και ο Τουρισμός, τα οποία διδάσκονται τόσο από ακαδημαϊκούς, όσο και από έμπειρα στελέχη των εν λόγω τομέων, που μπορούν να καθοδηγήσουν τους σπουδαστές, σύμφωνα με τις επιταγές της αγοράς εργασίας.

Η οικονομική δυσχέρεια, όπως φαίνεται, δεν αποτελεί πια εμπόδιο για τους νέους που θέλουν να διακριθούν και να ακολουθήσουν μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Υπάρχουν ευκαιρίες, αρκεί να τις αξιοποιήσουν για να αποκτήσουν όλα τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να αποκατασταθούν άμεσα επαγγελματικά και θα τους εξασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον στην αγορά εργασίας!

Περισσότερες πληροφορίες για το Ταμείο Υποτροφιών και Οικονομικής Ενίσχυσης του BCA College μπορείτε να βρείτε εδώ.