ΠΑΙΔΕΙΑ

Έτσι θα είναι το νέο Λύκειο - Όλες οι αλλαγές

Έτσι θα είναι το νέο Λύκειο - Όλες οι αλλαγές

Το νέο λύκειο θα θεσπίσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το Υπουργείο Παιδείας

Μεταξύ άλλων έρχονται αλλαγές στις ώρες, «ψαλίδι» στα διδασκόμενα μαθήματα, μείωση των μαθημάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις αλλά και η υποχρεωτική φοίτηση στο Λύκειο. Ωστόσο παρ΄ ότι προεκλογικά ήταν στην Ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταργούνται οι Πανελλήνιες!

Τι προβλέπει η «αναμόρφωση» του Λυκείου

Δείτε παρακάτω σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» τι προβλέπει η αναμόρφωση για τα Λύκεια της χώρας:

  • Αποφασισμένο φαίνεται το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να θεσπίσει υποχρεωτική την φοίτηση στην Α΄ Λυκείου, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμα τι θα γίνει με τις άλλες μεταγυμνασιακές δομές (ΟΑΕΔ-ΕΠΑΣ). Οι δομές αυτές έχουν πάρει μια μικρή παράταση ζωής ωστόσο η βιωσιμότητά της αναμένεται να τελειώσει σε βάθος τετραετίας.
  • Μέχρι την Β΄ Λυκείου «ανεβαίνει» η υποχρεωτική φοίτηση για το σχολικό έτος 2018 -2019 και έως την Γ΄ Λυκείου για την περίοδο 2019-2020. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εν λόγω αλλαγές αφορούν όχι μόνο τα Γενικά Λύκεια αλλά και Επαγγελματικά, τα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά.
  • Την ίδια στιγμή, μειώνονται αρκετά τα μαθήματα που καλούνται να δώσουν στις ενδοσχολικές εξετάσεις οι μαθητές με τη λίστα των μαθημάτων που θα βρεθούν εκτός να είναι ακόμα υπό συζήτηση.
  • Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» από τον Σεπτέμβρη του 2018 αναμένεται να μειωθούν και τα διδασκόμενα μαθήματα με αυτά της Β΄Λυκείου να είναι τα μισά από, ενώ υπάρχει πρόταση στην Γ Λυκείου να είναι μόλις τέσσερα.
  • Αλλαγές προβλέπονται όμως και στην διδασκόμενη ύλη. Μετά την «υποχώρηση» στο θέμα των θρησκευτικών, αναμένεται το τελικό πόρισμα για την Ιστορία. Η επόμενη συζήτηση θα αφορά τις φυσικομαθηματικές σπουδές, καθώς τα βιβλία των μαθηματικών έχουν κριθεί έως και προβληματικά και πιστεύεται ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούν.

Η κυβέρνηση επίσης είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα και στην ομαδοποίηση των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών, κάτι το οποίο ζητούν οι θεσμοί και η ίδια προσπαθεί να κρύψει «κάτω από το χαλί».

Σχετικές ειδήσεις