ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Καταργείται το πεδίο των παιδαγωγικών σχολών

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Καταργείται το πεδίο των παιδαγωγικών σχολών

Η κατάργηση του πεδίου, «ανοίγει» τις παιδαγωγικές σχολές σε όλους τους υποψήφιους.

Τροπολογία που ορίζει την κατάργηση του τέταρτου πεδίου από τις Πανελλαδικές του Ιουνίου του 2018, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο αναμένεται στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Σχεδόν με «λευκή» κόλλα στο μάθημα βαρύτητας (Μαθηματικά και Ιστορία Γενικής Παιδείας) εισήχθη ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων στα παιδαγωγικά τμήματα, το 2016.

Όπως σημειώνει σε σημερινό του δημοσίευμα ο «Ελεύθερος Τύπος», σε αυτήν την επιχειρηματολογία που βέβαια επιβεβαιώνεται ως ένα βαθμό από το γεγονός ότι το 1/3 των παιδαγωγικών πήρε την κατιούσα με μόρια εισαγωγής που δεν άγγιζαν ούτε τα 10.000, υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας την απόφασή του να καταργήσει από την επόμενη χρονιά δηλαδή από τις Πανελλαδικές του Ιουνίου 2018, το 4ο επιστημονικό πεδίο.

Ειδικότερα, αναφέρει η εφημερίδα, το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών, υπάρχει τροπολογία που ορίζει την κατάργηση του 4ου πεδίου που αφορά τις παιδαγωγικές σχολές.

Αντί της απομόνωσής τους, το υπουργείο Παιδείας επιλέγει το άλλο άκρο, να τις ανοίξει από όλα τα επιστημονικά πεδία (όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τα ΤΕΦΑΑ).

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν τους συνδυασμούς μαθημάτων της επιλογής τους ώστε να ανοίξουν ένα ή δυο επιστημονικά πεδία και θα έχουν παράλληλα πρόσβαση στα παιδαγωγικά.

Σχετικές ειδήσεις