Ημέρα «Ανοικτών Πυλών» για μαθητές Λυκείου καθιερώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ημέρα «Ανοικτών Πυλών» για μαθητές Λυκείου καθιερώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι μαθητές και μαθήτριες των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου (Β' και Γ') θα μπορούν να επισκέπτονται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να ενημερωθούν για το αντικείμενο των σπουδών που τους ενδιαφέρει και να ξεναγηθούν στους πανεπιστημιακούς χώρους, την ημέρα «Ανοικτών Πυλών».

Κατά την ημέρα αυτή, οι Σχολές και τα Τμήματα του ΕΚΠΑ θα υποδέχονται τους μαθητές/τριες, συνοδεία των καθηγητών τους, μετά την κράτηση θέσεων σε προκαθορισμένη ώρα, για δίωρες ξεναγήσεις. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με τη συνδρομή του καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ, καθώς και εθελοντών φοιτητών, οι μαθητές θα ενημερώνονται για το επιστημονικό αντικείμενο της Σχολής/Τμήματος, τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει, τα διδασκόμενα μαθήματα, τις ερευνητικές και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες, θα επισκέπτονται τους ακαδημαϊκούς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, μουσεία) και θα παρακολουθούν άλλες δράσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα διαμορφώσει κάθε Σχολή/Τμήμα.

Η ημέρα «Ανοικτών Πυλών» καθιερώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από τη δημιουργία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για το έτος 2017, ως ημέρα «Ανοικτών Πυλών»του ΕΚΠΑ ορίζεται η Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Με σκοπό τον καλύτερο προγραμματισμό των επισκέψεων ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε Σχολής/Τμήματος, μετά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2017/18 τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ που θα επιτρέπει την κράτηση θέσεων από τους καθηγητές των σχολείων σε συγκεκριμένο δίωρο, με δήλωση του συνολικού αριθμού μαθητών/τριών τους που επιθυμούν να επισκεφθούν επιμέρους Σχολές/Τμήματα του ΕΚΠΑ. Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων και κράτησης θέσεων θα είναι η 24η Οκτωβρίου 2017. Για την κάλυψη των θέσεων θα τηρηθεί η αρχή της χρονικής προτεραιότητας.