Πανεπιστήμιο Λευκωσίας - Το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο της Κύπρου

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας - Το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο της Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας - το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο της Κύπρου - είναι ένα καινοτόμο πανεπιστήμιο με βάση την Κύπρο, αλλά με εκτενείς διεθνείς δραστηριότητες και παρουσία.

Ένα πρωτοπόρο πανεπιστήμιο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με περισσότερους από 11.000 φοιτητές από περισσότερες από 70 χώρες, το οποίο αποτελεί και την πρώτη επιλογή των Ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό. 

Η διεθνοποίηση είναι κύριο χαρακτηριστικό της στρατηγικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και περιλαμβάνει συνεργασίες για κινητικότητα φοιτητών, διαπανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών με κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο της Πάδοβα, το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, και το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Σύδνεϋ, καθώς και σημαντικές ευκαιρίες για τους απόφοιτους, τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και στη βιομηχανία. 

duo

Οι πρωτοβουλίες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε σχέση με την ίδρυση Ιατρικής Σχολής και την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τοποθετούν την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης. Μια πρόσφατη πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου, ήταν η δημιουργία ενός Institute for the Future (IFF), το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογική ανάπτυξη θα επιφέρει ραγδαίες κοινωνικές αλλαγές στις επόμενες δεκαετίες. Το IFF θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς τομείς έρευνας και μελέτης: Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality) και Εικονική Πραγματικότητα (Virtual Reality), Τεχνολογίες Blockchain/Digital Currency, και Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence).

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διευρύνει συνεχώς τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες προσφέρονταςπερισσότερα από 100 συμβατικά και εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών πτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου στο Ψηφιακό Νόμισμα (MSc in Digital Currency) θεωρείται πρωτοπόρο στον κόσμο σε αυτό τον καινοτόμο τομέα της τεχνολογίας. Επιπλέον, προγράμματα όπως αυτά της Ιατρικής, της Νομικής, της Φαρμακευτικής, της Λογιστικής, των Διεθνών Σχέσεων, και της Αρχιτεκτονικής, έχουν εξελιχθεί στα πλέον αναγνωρισμένα και αξιόπιστα στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά από τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, τόσο των Ελλήνων όσο και των Κύπριων φοιτητών, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα Φαρμακευτικής. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόγραμμα που ικανοποιεί τις τρέχουσες απαιτήσεις της φαρμακευτικής εκπαίδευσης και που έχει αναγνωριστεί από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο προς το πρόγραμμα σπουδών Φαρμακευτικής των Τμημάτων των Ελληνικών Α.Ε.Ι. Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι η μεγαλύτερη στην Κύπρο, με πέραν των 1,500 Φοιτητών. Στο πρόγραμμα σπουδών Νομικής οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων Ελληνικού Δικαίου επί όλων των γνωστικών αντικειμένων. Όλοι οι μέχρι σήμερα απόφοιτοι έλαβαν ισοτιμία και αντιστοιχία των Τίτλων Σπουδών τους από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Τέλος, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει αναγνωρισθεί από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο και ομοταγές πανεπιστημιακό ίδρυμα με τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.