ΠΑΙΔΕΙΑ

10 πράγματα που απαιτείς να σου προσφέρει το Φροντιστήριο των παιδιών σου!

10 πράγματα που απαιτείς να σου προσφέρει το Φροντιστήριο των παιδιών σου!

ΤοΦροντιστήριοείναι ένας από τους καταλυτικούς παράγοντες για την επιτυχία του παιδιού σου στις Πανελλήνιες εξετάσεις και η επιλογή είναι σίγουρα αρκετά δύσκολη. Είναι πολύ πιθανό να αναρωτιέσαι με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξεις γι’ αυτό εδώ θα βρεις δέκα πράγματα που πρέπει να προσφέρει το Φροντιστήριο στο παιδί σου.

Για το παιδί σου θέλεις το καλύτερο γι’ αυτό πριν αποφασίσεις βεβαιώσου ότι το Φροντιστήριο προσφέρει όλες αυτές τις δυνατότητες:

1. Εξατομικευμένη διδασκαλία - Τεστ προσωπικότητας

Ένα βασικό λάθος που κάνουν αρκετά φροντιστήρια είναι το να δημιουργούν τμήματα τα οποία ναι μεν έχουν επίπεδα αλλά δεν είναι αρκετά εξατομικευμένα. Ένας μαθητής να δυσκολεύεται ιδιαίτερα με ένα μάθημα ενώ σε ένα άλλο όχι. Πολλοί γονείς φοβούνται ότι στο φροντιστήριο το παιδί θα “κρυφτεί” και δε θα καλύψει τα κενά του. Αυτό ωστόσο δε θα συμβεί εάν υπάρχει άμεση επικοινωνία με τον μαθητή και τον καθηγητή.

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να διενεργούνται τεστ προσωπικότητας προκειμένου οι υπεύθυνοι να αντιληφθούν τις ανάγκες του παιδιού αλλά και διαγνωστικά τεστ ώστε να βοηθήσουν εξατομικευμένα τις ανάγκες του.

2. Προσωπικός καθηγητής μέντορας

Η εξατομικευμένη διδασκαλία μπορεί ενισχυθεί περισσότερο όταν το Φροντιστήριο παρέχει προσωπικό καθηγητή - μέντορα. Είναι πολύ σημαντικό ο μαθητής να αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μέρος ενός μεγάλου συνόλου και ότι οι καθηγητές καταλαβαίνουν πραγματικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τόσο ψυχολογικά, όσο μαθησιακά και ότι είναι εκεί για να τον βοηθήσουν να εξελιχθεί και να τα ξεπεράσει.

3. Καθηγητές με εμπειρία

Είναι πολύ σημαντικό οι καθηγητές του φροντιστηρίου όπου θα στείλεις το παιδί σου να έχουν αρκετή εμπειρία. Όσο πιο πολλούς μαθητές έχουν βοηθήσει, όσο πιο πολλές εξετάσεις και ανατροπές έχουν αντιμετωπίσει, τόσο καλύτερα μπορούν να διαχειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει.

4. Aυστηρά χρονοδιαγράμματα διεκπεραίωσης της ύλης

Ένας παράγοντας που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια που θα αισθανθεί το παιδί σου είναι η ύλη να προχωράει γρήγορα προκειμένου να υπάρχει χρόνος για πολλές επαναλήψεις. Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου είναι σημαντικό το Φροντιστήριο να παρέχει μαθήματα από τη β’ λυκείου.

5. Συνεχή διαγωνίσματα - Εξετάσεις προσομοίωσης- Αξιολόγηση της πορείας του μαθητή

Όταν γνωρίζεις τόσο εσύ, όσο και το παιδί σου συνεχώς πώς προχωράει και εξελίσσεται, αισθάνεσαι μεγαλύτερη ασφάλεια για το αποτέλεσμα. Βεβαίως, οι εξετάσεις είναι πάντα ένας αστάθμητος παράγοντας, ωστόσο αν το Φροντιστήριο διενεργεί διαγωνίσματα στο ύφος των πραγματικών εξετάσεων (εξετάσεις προσομοίωσης) το άγχος του παιδιού μειώνεται διότι αποκτάει μια μεγαλύτερη αίσθηση για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει.

6. Eξειδικευμένα βιβλία που βασίζονται στην εμπειρία

Ένας παράγοντας που πολύ πιθανό να μην είχες σκεφτεί είναι τα βιβλία. Πρώτον, ένα μεγάλο Φροντιστήριο με εμπειρία έχει τις δικές του μεθόδους. Δεύτερον, οι μέθοδοι αυτοί βασίζονται στην εμπειρία χρόνων που έχουν αποκτήσει και έχουν ως στόχο να “μεταφράσουν” στη γλώσσα του μαθητή τα δυσνόητα σχολικά βιβλία.

7. Επαγγελματικός προσανατολισμός από τους ειδικούς

Πολύ πιθανό είναι το παιδί σου να μη γνωρίζει σε ποια σχολή θέλει να περάσει ακριβώς. Ακόμη και να σκέφτεσαι εσύ κάτι γι΄ αυτό θα ήθελες σίγουρα να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει. Ο καλύτερος τρόπος είναι κάτι τέτοιο να γίνει μέσω επαγγελματικού προσανατολισμού από ειδικούς μέσω της ατομικής συμβουλευτικής αλλά και τεστ προσωπικότητας. Ένα μεγάλο Φροντιστήριο γνωρίζει ότι πρέπει να παρέχει κάτι τέτοιο στους μαθητές του.

8. Γενικότερα η υποστήριξη στον μαθητή

Η υποστήριξη στον μαθητή από το Φροντιστήριο είναι κάτι πολύ βασικό. Πολλά Φροντιστήρια παραμένουν απρόσωπα, στοχεύοντας μόνο στην επιτυχία υψηλόβαθμων σχολών όπως οι Νομικές ή οι Ιατρικές, παρακινώντας τα παιδιά να επιλέξουν μια από αυτές. Εάν όμως το Φροντιστήριο παρέχει επαγγελματικό προσανατολισμό όπως είπαμε πριν ή γενικότερα σεμινάρια, τότε κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Παράλληλα, είναι σημαντικό να βοηθάει ψυχολογικά τον μαθητή προκειμένου να διαχειριστεί όλο αυτό το άγχος είτε μέσα από σεμινάρια είτε μέσα από δράσεις.

9. Εμπειρία

Βασικό είναι το Φροντιστήριο του παιδιού σου να έχει εμπειρία χρόνων και ο λόγος είναι πολύ απλός. Όταν υπάρχει εμπειρία, τόσο οι καθηγητές όσο και γενικότερα το Φροντιστήριο μπορούν να διαχειριστούν πολύ καλύτερα ένα μαθητή ή τη διαδικασία των εξετάσεων.

10. Επιτυχίες

Το Φροντιστήριο που θα αποτελέσει τη σωστή επιλογή για το παιδί σου φαίνεται και από τις επιτυχίες του. Δεν αναφερόμαστε απαραίτητα στον αριθμό των εισακτέων σε σχολές Νομικής ή Ιατρικής αλλά στα γενικότερα στατιστικά που παρέχει το Φροντιστήριο για τους μαθητές του.

Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα βρεις στον Όμιλο Φροντιστηρίων ΝΕΟ. Εμπειρία, καινοτομία, επιτυχίες, καθηγητές με εμπειρία, εξατομικευμένη διδασκαλία και υποστήριξη στον μαθητή.

Μπες στο neo.edu.gr και μάθε τα πάντα!