ΠΑΙΔΕΙΑ

Back To School: Τα σχολικά είδη που χρειάζεται κάθε μαθητής

Back To School: Τα σχολικά είδη που χρειάζεται κάθε μαθητής

Σεπτέμβριος. Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου έφτασε και έφερε μαζί του έναν αέρα ανανέωσης, για μικρούς και μεγάλους. Νέα ξεκινήματα, νέοι στόχοι και φυσικά… σχολείο. Ναι, αυτή την εποχή οι γονείς τρέχουν για να γεμίσουν τις σχολικές τσάντες των παιδιών τους με τα κατάλληλα είδη.

Επειδή, όμως, οι ανάγκες των παιδιών είναι μεγάλες και οι επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι γονείς είναι πολλές, πρέπει να κάνουν τις αγορές τους προσεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιβαρύνουν το πορτοφόλι τους και την ίδια ώρα, θα γεμίσουν τη σχολική τσάντα των μαθητών με τα κατάλληλα προϊόντα.

Προτού κάνετε τις αγορές σας, όμως, καλό είναι να έχετε κατά νου ότι κάθε παιδί έχει ξεχωριστές ανάγκες. Για αυτόν τον λόγο, καλείστε να ετοιμάσετε ένα αξιόπιστο πλάνο και φυσικά, να θυμάστε πως αν δεν διαθέτετε την πολυτέλεια του χρόνου για να βρείτε όλα τα προϊόντα που επιθυμείτε, υπάρχει και η ξεκούραστη επιλογή των online αγορών.

Ας δούμε, λοιπόν, τι αξίζει να αναζητήσετε φέτος προκειμένου να βρει η νέα σχολική χρονιά τα παιδάκια σας πλήρως εξοπλισμένα.

Τετράδια

Από την σχολική τσάντα των παιδιών δεν θα μπορούσαν να λείπουν -φυσικά- τα τετράδια. Το τετράδιο το μπλε το κλασικό είναι η καλύτερη επιλογή για το σχολείο. Ξεκινήστε τις αγορές σας με μερικά απλά μπλε τετράδια, ένα τετράδιο εκθέσεων και ένα τετράδιο αντιγραφής. Καλό είναι, όμως, να περιμένετε να ξεκινήσουν τα σχολεία για να πάρετε όλα τα τετράδια, αφού ενδέχεται να προκύψουν νέες ανάγκες.

1

Τα βιβλία

Μια από τις πιο σημαντικές αγορές αφορά στα βιβλία. Καλό είναι να τα αποκτήσετε εγκαίρως (σε πολλά σχολεία τα παιδιά τα λαμβάνουν -δυστυχώς- με μεγάλη καθυστέρηση) και ταυτόχρονα να φροντίσετε ώστε να παραμείνουν σε καλή κατάσταση σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό θα το πετύχετε αγοράζοντας όλα τα απαραίτητα βιβλία ντυμένα με προστατευτικό κάλυμμα.

2

Τι να βάλετε στην κασετίνα

Ένας μεγάλος «πονοκέφαλος» για τους γονείς αποτελεί συχνά η γραφική ύλη την οποία πρέπει να αγοράσουν για τα παιδιά τους. Όσο πιο μικρά είναι, τόσα περισσότερα προϊόντα χρειάζονται καθώς κάνουν πολλές χειροτεχνίες στο σχολείο. Ωστόσο, και τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν αυξημένες σχολικές ανάγκες.

Ξεκινήστε εφοδιάζοντας τις κασετίνες τους με μολύβια, στυλό, μερικούς μαρκαδόρους, γεωμετρικά όργανα, γόμα, ξύστρα και ένα διορθωτικό.

3

Τα βοηθήματα

Όλα τα παιδιά χρειάζονται βοήθεια με τα μαθήματά τους και εκτός από τη δική σας και των δασκάλων τους, καλό είναι να φροντίσετε να βρείτε και τα κατάλληλα σχολικά βοηθήματα και τα λυσάρια για τα μαθήματα που τα δυσκολεύουν.

4

Η τσάντα η καλή

Το σχολείο δεν θα μπορούσε, βέβαια, να ξεκινήσει χωρίς την κατάλληλη σχολική τσάντα, η αγορά της οποίας σχετίζεται με τις ανάγκες των παιδιών και κυρίως, την τάξη στην οποία φοιτούν. Τα πιο μικρά παιδιά προτιμούν συνήθως τσάντες με τους αγαπημένους ήρωες, ενώ τα πιο μεγάλα επιλέγουν κυρίως μονόχρωμες τσάντες πλάτης. Σε κάθε περίπτωση φροντίστε να έχουν το κατάλληλο μέγεθος και φυσικά να διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους.

5

Ετοιμάστε, λοιπόν, τη λίστα με τα σχολικά είδη που χρειάζονται τα παιδιά σας ξεκινώντας από τα βασικά. Μην ξεχνάτε, όμως, να επιλέξετε προϊόντα που είναι ασφαλή για εκείνα και κυρίως, να τα αφήσετε να κάνουν τις δικές τους επιλογές. Με μια επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα Public ή το www.public.gr θα βρείτε σίγουρα όλα όσα χρειάζεστε.

6