ΠΑΙΔΕΙΑ

Και το αλαλούμ στην Παιδεία συνεχίζεται - Τι θα γίνει με τις διπλές Πανελλαδικές;

Και το αλαλούμ στην Παιδεία συνεχίζεται - Τι θα γίνει με τις διπλές Πανελλαδικές;

Ο Κώστας Γαβρόγλου υποσχέθηκε ότι θα συσταθεί νέα επιτροπή διαλόγου για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, ένα θέμα για το οποίο το υπουργείο έκανε εθνικό διάλογο το 2016.

ΥΠΑΝΑΧΩΡΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο υπουργός Παιδείας φαίνεται ότι υπαναχωρεί ως προς το σχέδιο για τις διπλές εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ.

Χθες Πέμπτη (14/09), λίγες ημέρες μετά τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, ο Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε ότι είναι «ανοιχτός σε διάλογο για αλλαγές».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Καθημερινή», η αναδίπλωση αυτή αποδίδεται στο φόβο των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, στις εσωκομματικές αντιδράσεις αλλά και στην επίτευξη τυχόν πολιτικής συναίνεσης.

Μετά τη συνάντηση που είχε χθες με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ο υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε να συσταθεί νέα επιτροπή, προκειμένου να μελετήσει το προσχέδιο για τη νέα δομή του Λυκείου και το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ. Και αυτό, παρότι το υπουργείο το 2016 έκανε εθνικό διάλογο για το ίδιο θέμα. Η ΟΛΜΕ θα αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στη νεά επιτροπή την πορσεχή Δευτέρα, ωστόσο θεωρείται ότι το σχέδιο Γαβρόγλου έχει απολύτως διαφορετική φιλοσοφία από τις προτάσεις της. Ενδεικτικό είναι ότι μετά την παρουσίαση του σχεδίου, η ΟΛΜΕ, είχε δηλώσει την αντίθεσή της στις διπλές εξετάσεις Ιανουαρίου και Ιουνίου, την προσμέτρηση της προφορικής βαθμολογίας των υποψηφίων και τον περιορισμό των διδασκόμενων μαθημάτων.

Το τελευταίο φέρεται, σημειώνει η εφημερίδα, να βάρυνε ιδιαίτερα την απόφαση Γαβρόγλου για... επιπλέον διάλογο, καθώς η ΟΛΜΕ είχε προγραμματίσει συνεδριάσεις των καθηγητών σε όλη τη χώρα με διακύβευμα τυχόν κινητοποιήσεις, ενώ την αντίθεσή τους έχουν εκφράσει και οι ενώσεις Μαθηματικών, Φυσικών, Βιολόγων και Χημικών.

Σχετικές ειδήσεις