ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Τουρισμός και Εκπαίδευση στο επίκεντρο της Συνέντευξης Τύπου της 4ης Greek Tourism Expo

ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Τουρισμός και Εκπαίδευση στο επίκεντρο της Συνέντευξης Τύπου της 4ης Greek Tourism Expo

Ως αποκλειστικός χορηγός εκπαίδευσης, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ θα παρουσιάσει την ενότητα «Γαστρονομικός Τουρισμός» στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Έκθεσης.

Με τη συμμετοχή 40 και πλέον χωρών, 150 διεθνείς Hosted Buyers και αποκλειστικό Χορηγό Εκπαίδευσης το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, θα πραγματοποιηθεί η 4η Διεθνής Greek Tourism Expo (GTE), στο Metropolitan Expo στην Αθήνα, το τριήμερο 8-10 Δεκεμβρίου.

Στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, ο διοργανωτής της διεθνούς έκθεσης κ. Χριστόφορος Παπαδιώτης, αναφέρθηκε στη δυναμική του ελληνικού Τουρισμού και ειδικά στην προοπτική περαιτέρω ανάπτυξής του και διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, κυρίως στις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, εφόσον αξιοποιηθούν οι εναλλακτικές μορφές Τουρισμού.

«Η φετινή διοργάνωση, μέσα από την ποιότητα των εκθετών και των χιλιάδων επισκεπτών, δίνει την ευκαιρία σε νέες συμφωνίες με τους καταξιωμένους Hosted Buyers που θα έρθουν από 40 χώρες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία χιλιάδων, νέων θέσεων εργασίας που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας», επεσήμανε ο κ. Παπαδιώτης, παρουσία του προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργου Πατούλη και της διευθύντριας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας, κας Λίας Μιχαηλίδου.

Η κα Μιχαηλίδου από την πλευρά της, ανέδειξε το μείζον ζήτημα της διασύνδεσης Τουρισμού & Εκπαίδευσης, ως προς την ανάγκη κατάρτισης ικανών επαγγελματιών Τουρισμού για να στελεχώσουν ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις, οι οποίες συστήνουν τη «βαριά βιομηχανία της Ελλάδας», που είναι ο Τουρισμός.

Η 4η GTE πρόκειται να υποδεχτεί 150 Hosted Buyers από 40 και πλέον χώρες από 4 ηπείρους -Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Ωκεανία- πραγματοποιώντας φέτος σημαντικό άνοιγμα στις αγορές της Ασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκθέτες θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 6.000 Β2Β συναντήσεις με τους Buyers, αφήνοντας ισχυρή παρακαταθήκη για νέες συμφωνίες την προσεχή τουριστική περίοδο.

Βασικοί άξονες της Διεθνούς Έκθεσης παραμένουν οι κύριοι τομείς Τουρισμού: MICE & Leisure, Luxury & Business Travel και City Break, ενώ θα δοθεί έμφαση στον Τουρισμό Υγείας, καθώς και στον Εναλλακτικό Τουρισμό και το Γαστρονομικό Τουρισμό, αναδεικνύοντας τις αστείρευτες δυνατότητες της ελληνικής υπαίθρου και ειδικά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Την παρουσίαση και συνολική επίβλεψη της ενότητας «Γαστρονομικός Τουρισμός» θα έχουν οι Τομείς Επισιτισμού & Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, του Νο1 ΙΕΚ για σπουδές Μαγειρικής και Τουριστικών Επαγγελμάτων, που ως Αποκλειστικός Χορηγός Εκπαίδευσης της έκθεσης, θα προβάλει την ελληνική γαστρονομία, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του ελληνικού Τουρισμού, μέσα από ένα Gastronomy Event με ελληνικά παραδοσιακά πιάτα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406
http://www.iekalfa.gr/
http://www.greektourismexpo.gr/el/